logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Lotul olimpic român de canotaj, cel mai mare din istoria participărilor

România va fi reprezentată la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro de o delegație de 19 canotori, dintre care 6 sunt băieți și 13 fete. Aceștia vor concura în total la 5 probe. Lotul format este cel mai numeros din istoria participării României la Olimpiadă.

Antrenoarea care i-a format pe aceştia la malul Dunării, Mariana Maliş nu garantează că România va lua vreo medalie la actuala ediţie a Jocurilor Olimpice, ţinând cont de tinereţea lotului naţional şi de condiţiile precare de pregătire din ţara noastră.

„Nu pot spune dacă vom lua sau nu medalie la Rio de Janeiro. Chiar dacă avem cea mai numeroasă delegaţie din istoria participărilor României la Jocurile Olimpice la canotaj, va fi greu să prindem podiumul, fiindcă nu ne putem compara cu celelalte ţări, când vorbim de baza materială. Mai sunt şi alte aspecte, de altă natură. Chiar şi în aceste condiţii, ne-am calificat în 5, din totalul de 14 probe olimpice existente la canotaj, iar eu sunt mândră că foştii juniori de la CSS Orşova se regăsesc în patru dintre ambarcaţiunile care vor lua startul în Brazilia. Am mare încredere în foştii mei elevi şi simt că se vor califica toţi în finalele probelor respective. Mi-aş dori mult să ia o medalie. Totul e posibil”, a declarat Mariana Maliş.

În urmă cu un an, în calitate de antrenor al lotului naţional feminin de juniori, olteanca Mariana Maliş a fost la Rio de Janeiro, cu prilejul Campionatului Mondial pentru juniori, unde elevele sale, de la CSS Orşova, Elena Logofătu şi Nicoleta Paşcanu, au cucerit argintul în proba de dublu vâsle. „Am rămas cu o impresie foarte bună de la Rio. Condiţiile au fost foarte bune, atât cele de cazare, cât şi cele de concurs. Pista arată excelent. Poate doar gradul de umiditate e puţin mai ridicat”, a dezvăluit Maliş.

Lotul României de canotaj la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro va fi format din: Vlad Dragoş Aicoboae, Marius Vasile Cozmiuc, Toader Gontaru şi Constantin Adam (în proba de patru rame fără cârmaci ), George Alexandru Palamariu şi Cristi Pîrghie (dublu rame fără cârmaci), Laura Oprea, Mihaela Petrilă, Ioana Strungaru, Mădălina Bereş, Andreea Boghian, Adelina Boguş, Roxana Cogianu, Daniela Druncea şi Irina Dorneanu (8+1), Denisa Tîlvescu (rezervă), Elena Lavinia Târlea şi Laura Oprea (dublu rame fără cârmaci), Ionela Livia Lehaci şi Gianina Beleagă (dublu vâsle, categorie uşoară).

La precedenta participare de la Londra, în 2012, sportul nautic cu schif n-a izbutit însă nicio clasare pe podium, contraperformanţă care nu se mai întâmplase de la Jocurile Olimpice de la Munchen, din 1972.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *