Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Mâncarea preferată de români în weekend

Modul în care ne hrănim s-a modificat enorm de mult în ultimele decenii la nivel mondial. Avansul tehnologic și societatea din ce în ce mai dinamică în care trăim ne-a determinat să migrăm încet încet spre mâncarea gata preparată, care vine la noi prin comandă online sau telefonic. Din acest motiv, serviciile de catering și firmele de fast-food s-au înmulțit foarte mult și în România.

În țara noastră s-a renunțat tot mai mult la mâncărurile tradiționale precum sarmalele, mămăliguța sau alte preparate gătite în casă, acestea fiind devansate de sortimentele și felurile preparate în restaurante. De asemenea, s-a stabilit și o diferență importantă între mâncărurile preferate de români în timpul săptămânii și cele servite în weekend-uri.

Mâncarea preferată de români în zilele de weekend este pizza

Informația a fost prezentată în emisiunea BIZIDAY a lui Moise Guran din data de 17 septembrie (minutul 32). Prezentatorul TV citează astfel statisticile celei mai mari platforme pentru comenzi online din România, FoodPanda.

Potrivit cifrelor oferite, mai mult de 50% dintre comenzile făcute de români în weekend-uri sunt pentru sortimente de pizza. În ceeea ce privește momentul zilei în care se consumă pizza, FoodPanda spune că 55% dintre comenzi sunt plasate seara, 30% la prânz și doar 15% după-amiaza.

Mâncarea de la fast-food este însă comandată și în timpul săptămânii de către români. Potrivit FoodPanda, 61% dintre cei care comandă mâncare în timpul zilelor de lucru sunt angajații din diferite firme, în timp ce 26% dintre comenzi sunt făcute la domiciuliu și doar 3% în oraș.

De asemenea, emisiunea lui Guran mai prezintă și un studiu realizat de Institutul Român de Statistică în acest an, în care se specifică și tipologia românilor care obișnuiesc să consume mâncare de la pizzerii sau alte fast-food-uri. Aceștia sunt de regulă tineri necăsătoriți, care locuiesc singuri și care folosesc foarte mult internetul, persoane cu timp limitat, cu venituri cel puțin medii, care nu au timp să gătească sau pur și simplu au poftă de pizza.

Criteriile respectate de români în alegerea unei pizza sunt gustul, mărimea și ofertele speciale ale firmelor de catering, mai informează emisiunea lui Moise Guran.

Citește și despre Drumul Comorilor din România.

foto

Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *