Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Parteneriat între Apple și IBM pentru dezvoltarea de noi aplicații

Apple și IBM, unii dintre cei mai importanți jucători americani de pe piața tehnologică, au anunțat un parteneriat care le va permite să dezvolte mai multe aplicații de business disponibile pentru cei care folosesc iPhone și iPad.

Pentru prima dată, ne vom folosi de faimoasele analize big data ale IBM pentru a le pune la dispoziția utilizatorilor iOS, deschizând o piață uriașă de posibilități pentru Apple”, a fost declarația directorului executiv al companiei, Tim Cook, citat de thehindubusinessline.com.

Parteneriatul dintre cele două companii s-a făcut cu scopul de a dezvolta mai mult de 100 de aplicații pentru diferite industrii și pentru optimizarea serviciilor cloud ale iOS, precum device management, securitate, analiytics și integrare mobilă, conform wall-street.ro.

Totodată, acest parteneriat este prezentat de către reprezentanții Apple drept unul care va ajuta la dezvoltarea optimă a unei noi categorii de aplicații iOS, care vor avea ca target domeniile retail, sănătate, banking, călătorie, transport, telecomunicații și asigurări. Toate aceste aplicații vor fi desigur susținute de tehnologia dezvoltată de IBM.

Conform dailytech.com, serviciile IBM nu vor înlocui serviciile existente Apple, care sunt deja integrate complet în dispozitivele iOS, ci vor rula în sprijinul acestora, fiecare accesând anumite părți de date din sistem.

Apple urmează să introducă și noul AppleCare pentru servicii business, care va avea grijă de nevoile unei corporații oferind suport 24/7, în timp ce IBM își va oferi serviciile atunci când va fi nevoie de reparații ale site-urilor sau suport pentru mecanismele hardware ale Apple.

Directorul IBM, Ginni Rometty, a declarat că ”Această alianță cu Apple va ajuta la aducerea acestor inovații clienților noștri de la nivel global si va susține autoritatea IBM în analytics, cloud, software și servicii. Suntem încântați de parteneriatul cu Apple, ale căror inovații ne-au transformat viețile în moduri pe care noi le considerăm normale acum, dar nu ne-am putea imagina viața fără ele”, citează dailytech.com.

foto

Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *