Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Peste 90 artiști vor să reprezinte România la Eurovision

Peste 90 de piese au fost înscrise pentru a reprezenta România la Eurovision. Melodiile care vor trece de preselecție se vor întrece în 6 martie, la Baia Mare, pentru a reprezenta țara noastră la finala din Stockholm.

Organizatorii Selecţiei Naţionale Eurovision 2016 au avut, luni, o zi plină. Conform calendarului competiţional, la sediul TVR au fost verificate şi numărate dosarele de înscriere pentru concurs, peste 90 de piese fiind înscrise pentru selecţia naţională, informează TVR.

S-au înscris vedete și compozitori străini

Vedete autohtone, dar şi mulţi compozitori străini – suedezi, germani, britanici, americani, spanioli, italieni, polonezi – speră să reprezinte România la concursul de la Stockholm, din luna mai.

La fel ca anul trecut, participanţii ale căror dosare de înscriere nu îndeplinesc toate condiţiile impuse de Regulament mai au la dispoziţie 24 de ore pentru a-şi completa documentele.

Numărarea şi verificarea plicurilor conţinând melodiile trimise s-a desfăşurat la sediul TVR, unde documentele au fost deschise şi verificate în prezenţa unui notar autorizat. Perioada de înscrieri pentru etapa naţională a concursului s-a încheiat pe 7 februarie, la ora 20.00, pentru înscrierile expediate în plicuri şi la ora 00.00, pentru cele trimise prin e-mail.

„Sunt extrem de încântată să constat că din ce în ce mai mulţi tineri talentaţi sunt interesaţi de Eurovision. Tineri, dar nu începători, cunoscuţi şi iubiţi de publicul larg, ei au trimis la TVR piesele lor cele mai bune, începând din septembrie 2015. Sunt primii care demonstrează că Eurovisionul este nu doar cel mai mare festival muzical european, dar şi unul la care fiecare artist aspiră să participe – şi că TVR este instituţia care le poate oferi această oportunitate”, a declarat Iuliana Marciuc, şefa delegaţiei României şi producătorul selecţiei naţionale. „Le mulţumim pentru încredere celor care s-au înscris în cursa pentru Stockholm”, a adăugat şefa proiectului Eurovision Romania din acest an.

Vor rămâne 12 piese din cele 90

Următoarea etapă este preselecţia pieselor înscrise pentru selecţia naţională, când toate piesele admise în concurs (conform Regulamentului) vor fi ascultate de un juriu de specialitate.

În urma audiţiilor, juriul va alege 12 piese care vor concura în semifinala selecţiei naţionale Eurovision 2016, pe 4 martie. Duminică, 6 martie, va avea loc finala naţională.

Selecţia naţională a Eurovision va avea loc, pe 4 şi 6 martie, la Sala Polivalentă din Baia Mare, fiind transmisă în direct de Televiziunea Română.

Eurovision, 60 de ani de difuzare

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Trupa Voltaj a reprezentat România la Eurovision 2015 cu piesa „De la capăt”, ocupând locul al 15-lea în finala care a avut loc la Viena, Austria.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *