Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

România concurează în a doua semifinală, la Eurovision

Eurovision a anunțat ordinea în care țările participante vor concura pentru șansa de a se califica în finală.

Extragerea a avut loc luni, 25 ianuarie, și a desemnat ordinea în care țările vor intra în semifinalele concursului muzical.

România, în a doua semifinală Eurovision

România a intrat în cea de-a doua semifinală, care va avea loc în 12 mai, cu două zile înainte de finala competiției. Alături de țara noastră vor concura și Albania, Belgia, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Norvegia, Slovenia și Ucraina. În aceeași semifinală, în prima jumătate a acesteia, vor avea reprezentații Australia*, Irlanda, Israel, Letonia, Lituania, Macedonia, Polonia, Elveția, Serbia și Belarus.

În prima semifinală va concura Republica Moldova, alături de Armenia, Finlanda, Grecia, Croația, Olanda, Rusia, San Marino și Ungaria, la început. În cea de-a doua jumătate a primei semifinale, care va avea loc în 10 mai, vor concura Azerbaidjan, Bosnia și Herțegovina, Cipru, Estonia, Islanda, Malta, Muntenegru, Republica Cehă și Austria.

Etapa națională, finala în 6 martie

Selecția națională pentru Eurovision a început în 18 ianuarie cu înscrierea melodiilor în concurs. Acestea pot fi înscrise până în data de 7 februarie, inclusiv, urmând ca în perioada 8-10 februarie să aibă loc preselecțiile. Anunțarea celor 12 melodii semifinaliste se va face în 11 februarie, iar semifinala propriu-zisă va avea loc în data de 4 martie. Finala națională, în care se va afla cine va reprezenta România la ediția din acest an a Eurovisionului, va avea loc în 6 martie.

Eurovision 2016 are loc în Finlanda

Ediția din acest an a concursului muzical va avea loc, la Stockholm. Semifinalele se vor desfășura în 10, respectiv 12 mai, în timp ce marea finală va fi transmisă în direct în data de 14 mai.

Eurovision este un concurs muzical cu o vechime de 60 de ani. Acesta este organizat de European Broadcasting Union (EBU), asociația televiziunilor publice europene. În cei 60 de ani de activitate, a fost difuzat fără întreruperi și a generat rating major în perioada difuzării.

Anul trecut, România a fost reprezentată de trupa Voltaj, care a participat cu piesa „De la Capăt” și s-a clasat pe locul al 15-lea în finala concursului. Cel mai mare punctaj obținut de țara noastră la Eurovision a fost de 172 puncte, cu piesa „Tornero” a lui Mihai Trăistariu în 2006. Aceasta s-a clasat, atunci, pe locul al patrulea. Punctaje înalte au obținut și Luminița Anghel &Sistem în 2005 (locul al treilea) și Paula Seling și Ovi în 2010 (locul al treilea).

*Australia a intrat în concursul Eurovision în ediția din 2015, ca invitat special pentru cea de-a 60-a ediție. Deși în acest an participă pentru a doua oară în competiție, este incert dacă aceasta va ocupa un loc permanent în concurs.

Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *