Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Premieră în Europa: Primul transplant al unei inimi care a încetat să bată, a fost realizat cu succes

Medicii spitalului Papworth din Cambridge, Marea Britanie, au realizat recent primul transplant reuşit din Europa al unei inimi care încetase să bată în corpul donatorului. Conform noii tehnici, se estimează că numărul de posibili donatori va crește până la 25%.

Echipele medicale de la Spitalul Papworth din Cambridge, Marea Britanie, au petrecut peste un deceniu lucrând la proceduri care să permită noul tip de operaţie chirurgicală, înainte de a realiza transplantul, la începutul lunii martie, informează theguardian.com.

Conform medicilor, pacientul care a primit inima, londonezul Huseyin Ulucan, în vârstă de 60 de ani, a petrecut doar 4 zile în secţia de terapie intensivă, după transplant, starea sa de sănătate îmbunătăţindu-se în mod remarcabil. Ulucan, care a suferit un atac de cord în 2008, continuă în prezent recuperarea la domiciliu. Înainte de a beneficia de transplant, Huseyin Ulucan abia putea să meargă. În prezent, se poate deplasa singur, fără probleme, la controalele medicale de la spital.

„Este o reuşită extraordinară. Pacienţii care anterior nu ar fi putut primi o inimă vor putea beneficia acum de transplant”, a declarat pentru cotidianul The Guardian Simon Messer, de la secţia de transplant cardiotoracic a Spitalului Papworth.

Reuşita operaţiei, o premieră pentru un spital din Europa, coordonată de chirurgul Stephen Large, înseamnă că mult mai multe inimi ar putea fi folosite pentru salvarea vieţii pacienţilor. Utilizarea acestui gen de inimi donate ar putea creşte rata de transplanturi de cord cu până la 25% în Marea Britanie”, a declarat Stephen Large.

Pentru această operaţie, chirurgii au prelevat inima de la un donator, după ce aceasta a încetat să mai bată – în momentul în care se poate vorbi despre moarte circulatorie. Medicii au folosit ultrasunete pentru evaluarea modului de funcţionare a inimii repornite, timp de 50 de minute, înainte de a aproba transplantarea organului. Apoi, chirurgii au prelevat inima din organismul donatorului şi au pus-o într-un „sistem de îngrijire a organelor”, care alimenta cordul cu sânge şi nutrienţi, menţinând activitatea cardiacă timp de trei ore în timpul intervenţiei chiurgicale. Medicii de la alte clinici specializate în transplant de cord din Marea Britanie vor adopta noua procedură în curând.

În 2014, o echipă de medici din Australia a realizat primul transplant din lume al unei inimi care încetase să mai bată în corpul donatorului, folosind tehnici similare.

Sursa

Angy

Angy

Angy este o persoană pasionată de blogging, advertising, PR. Îi place să citească, să călătorească, să descopere locuri frumoase. Consideră scrisul o formă de expresie a creativității umane, o terapie pentru suflet. Este într-o căutare permanentă de idei și răspunsuri menite să-i dezvolte personalitatea. Consideră că lucrurile simple sunt cele care ne fac cu adevărat fericiți, ne oferă liniște și stabilitate.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *