logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Premiul de sportivul român al anului 2013, câștigat de Simona Halep

 Un sondaj realizat de publicația de sport online stiridesport.ro printre cititorii săi a scos la iveală preferințele iubitorilor de sport în ceea ce privește alegerea sportivului anului 2013. Astfel, în urma voturilor, locul 1 a fost câștigat de Simona Halep, care i-a devansat în top 5 pe Ana-Maria Brânză, Vlad Chiricheș, Alexandru Maxim și Larisa Iordache.

Lista celor 5 sportivi nominalizați conține doi reprezentați ai fotbalului și câte unul al tenisului, gimnasticii și scrimei. Rezultatele voturilor sunt următoarele: Simona Halep 48.36%, Larisa Iordache 42.65%, Vlad Chiricheș 3.18%, Ana-Maria Brânză 2.96% și Alexandru Maxim 2.85%.

Simona Halep a avut parte de un an extraordinar, pe care l-a încheiat pe locul 11 în clasamentul WTA, în condițiile în care se afla pe locul 64 în luna mai 2013. Halep a câștigat 6 competiții pe parcursul anului trecut și a primit premiul de Most Improved Player of the Year, din partea WTA. Perioada foarte bună a sportivei a continuat și în 2014, cu aceasta câștigând competiția de la Doha, în fața germanei Angelique Kerber, la data de 16 februarie 2014. În prezent, Simona Halep ocupă locul 7 în clasamentul WTA, cu 4.435 de puncte.

Larisa Iordache a câștigat la europenele de gimnastică 4 medalii, iar la Campionatele Mondiale a luat bronz la sol. Gimnasta de 17 ani este campioană la bârnă și vicecampioană la individual compus, sărituri și sol. De asemenea, ea a cucerit și 3 medalii de aur în etapele de Cupă Mondială de la Doha (la bârnă) și Anadia (la bârnă și sol), precum și 3 medalii de argint la Doha (sărituri și sol) și Stuttgart (individual compus).

Vlad Chiricheș a contribuit decisiv la titlul cucerit de Steaua în 2013. În prezent, fundașul evoluează pentru Tottenham, după un transfer de 9.5 milioane de euro, cel mai mare din fotbalul românesc.

Ana-Maria Brânză a luat premiul de cea mai bună spadasină din lume în 2013, după ce a câștigat titlul european individual la spadă de la Zagreb, bronzul cu echipa la Mondialele de la Budapesta și încă 7 medalii de aur în competiții naționale și internaționale.

Alexandru Maxim a avut evoluții excelente în campionatul românesc, unde a ajutat Pandurii să urce în clasament. Transferat la Stuttgart, fotbalistul de 23 de ani a devenit cel mai bun pasator din campionatul Germaniei și un om de bază la naționala României.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *