Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Premiul de sportivul român al anului 2013, câștigat de Simona Halep

 Un sondaj realizat de publicația de sport online stiridesport.ro printre cititorii săi a scos la iveală preferințele iubitorilor de sport în ceea ce privește alegerea sportivului anului 2013. Astfel, în urma voturilor, locul 1 a fost câștigat de Simona Halep, care i-a devansat în top 5 pe Ana-Maria Brânză, Vlad Chiricheș, Alexandru Maxim și Larisa Iordache.

Lista celor 5 sportivi nominalizați conține doi reprezentați ai fotbalului și câte unul al tenisului, gimnasticii și scrimei. Rezultatele voturilor sunt următoarele: Simona Halep 48.36%, Larisa Iordache 42.65%, Vlad Chiricheș 3.18%, Ana-Maria Brânză 2.96% și Alexandru Maxim 2.85%.

Simona Halep a avut parte de un an extraordinar, pe care l-a încheiat pe locul 11 în clasamentul WTA, în condițiile în care se afla pe locul 64 în luna mai 2013. Halep a câștigat 6 competiții pe parcursul anului trecut și a primit premiul de Most Improved Player of the Year, din partea WTA. Perioada foarte bună a sportivei a continuat și în 2014, cu aceasta câștigând competiția de la Doha, în fața germanei Angelique Kerber, la data de 16 februarie 2014. În prezent, Simona Halep ocupă locul 7 în clasamentul WTA, cu 4.435 de puncte.

Larisa Iordache a câștigat la europenele de gimnastică 4 medalii, iar la Campionatele Mondiale a luat bronz la sol. Gimnasta de 17 ani este campioană la bârnă și vicecampioană la individual compus, sărituri și sol. De asemenea, ea a cucerit și 3 medalii de aur în etapele de Cupă Mondială de la Doha (la bârnă) și Anadia (la bârnă și sol), precum și 3 medalii de argint la Doha (sărituri și sol) și Stuttgart (individual compus).

Vlad Chiricheș a contribuit decisiv la titlul cucerit de Steaua în 2013. În prezent, fundașul evoluează pentru Tottenham, după un transfer de 9.5 milioane de euro, cel mai mare din fotbalul românesc.

Ana-Maria Brânză a luat premiul de cea mai bună spadasină din lume în 2013, după ce a câștigat titlul european individual la spadă de la Zagreb, bronzul cu echipa la Mondialele de la Budapesta și încă 7 medalii de aur în competiții naționale și internaționale.

Alexandru Maxim a avut evoluții excelente în campionatul românesc, unde a ajutat Pandurii să urce în clasament. Transferat la Stuttgart, fotbalistul de 23 de ani a devenit cel mai bun pasator din campionatul Germaniei și un om de bază la naționala României.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *