Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Proiect de lege: Educaţia sexuală, materie obligatorie în şcoală

Un cunoscut psiholog român pe probleme sexuale cere Senatului să aprobe proiectul de lege, scris de un grup de parlamentari români, prin care educația sexuală să fie introdusă ca materie obligatorie în școală. Propunerea vine în contextul în care țara noastră ocupă prima poziție în UE la numărul de fete sub 15 ani care devin mame și locul secund privind sarcinile în rândul adolescentelor cu vârsta cuprinsă între 15 și 19 ani.

Conferențiarul universitar Vasile Mihăescu a făcut această propunere în cadrul primei Conferințe Naționale de Psihoterapie Experienţială și Hipnoterapie din România. Sexologul român a afirmat că Parlamentul României a conștientizat faptul că, în formarea tinerilor, un rol esențial îl joacă și educația sexuală motiv pentru care parlamentarii au redactat un proiect de lege privind introducerea, ca materie obligatorie, a educației sexuale în școli însă acesta a primit un vot negativ din partea Senatului, după ce deputații au dat aviz pozitiv.

Conform specialistului român „primul pas către schimbarea mentalității s-a făcut, chiar dacă proiectul de lege nu a trecut și de Senat” și este convins că această nevoie a educației românești se va materializa cât de curând. „Am satisfacția uriașă că aleșii din Parlament – nu toți, dar mulți dintre ei – trăiesc realitatea despre care vorbesc de atâta timp. În acest sens, Conferința Națională de Psihoterapie Experențială și Hipnoterapie a mai arătat ceva: specialiștii pe care Ministerul îi caută, există deja: mii de psihologi și psihoterapeuți pe care România îi are sunt foarte bine pregătiți să facă față acestei provocări”, a afirmat sexologul Vasile Mihăescu în cadrul conferinței despre relațiile de cuplu și sexualitate.

Potrivit unor date ale Institutului Național de Statistică peste 35.000 de cuplurile din România au divorțat în 2013, cu 13% mai mulți față de anul 2012. De asemenea, conform Eurostat, rata fertilității în România este de 1,41 copii per femeie, sub media UE de 1,55, ceea ce ne îndreptățește să credem, potrivit specialistului, că nu există numai cauze medicale în acest fenomen, ci de cele mai multe ori, la proliferarea lui, concură și cauzele psihosociale.

Prima Conferința Națională de Psihoterapie Experienţială și Hipnoterapie, care a avut ca temă “Dezvoltare, cuplu, sexualitate”, a avut loc în perioada 30 – 31 mai 2015 și a fost organizată de Asociația de Psihoterapie Experienţială și Hipnoterapie (APEH), sub egida Colegiului Psihologilor din România, în colaborare cu Universitatea Transilvania din Brașov (Facultatea de Psihologie și Științele Educației).

Citește și despre proiectul de introducere a unui curs de securitate cibernetică în școală

Picture of Cristina

Cristina

Cris este o persoană sociabilă, creativă și curioasă să descopere tot timpul lucruri noi. Uneori auto-didactă, îi plac provocările și nu renunță până nu găsește soluții la situațiile cu care se confruntă. Printre hobby-urile ei se numără cititul, excursiile, plimbatul cu bicicleta, bord game-urile, jocurile pe Playstation și vizionarea serialelor preferate. La facultate Cris a studiat jurnalismul, comunicarea mediatică, dar a urmat și cursuri de pedagogie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *