logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Redirecționează 2% din impozit

În fiecare an, orice salariat român are dreptul să direcționeze către anumite ONG-uri 2% din impozit. De regulă salariatul alege unde să direcționeze suma respectivă de bani, însă uneori poate fi influențat de către anumiți factori extreni, reclame și altele. Anul acesta ONG-urile și-au pregătit campanii din ce în ce mai agresive pentru adunarea acestor fonduri, care pentru ei ar fi mai mult decât o simplă gură de aer. Este bine de știut că un ONG nu deține foarte mulți bani și de aceea acești bani proveniți din impozit prind extrem de bine.

Ce este un ONG

Un ONG este o Organizație Non-Guvernamentală care are rolul de a servi, de a reprezenta și de a ajuta diferite pături sociale care nu se pot reprezenta singuri. De asemenea, un ONG are diferite multe atribuții și pentru a le putea îndeplini este nevoie ca aceștia să dețină și fonduri suficiente. La noi în țară există foarte multe organizații de acest fel. În acest sens una dintre cele mai cunoscute și apreciate este SMURD-ul. Așadar, noi vom dona banii după bunul plac și după dorințele noastre.

Cum trebuie să procedăm atunci când vrem să direcționăm cei 2% din impozit

În primă fază, trebuie să ne decidem încotro dorim să ajungă cei 2% din impozit și unde putem ajuta cel mai mult. Apoi nu ne rămâne decât să completăm un formular, pe care îl vom depune la administrația financiară de care aparținem. Mai exact trebuie să completăm formularul 230 în 2 exemplare. Foarte important este faptul că toată această procedură este necesar să o facem până în data de 25 mai.

La ce ajută redirecționarea impozitului

Cei 2% îi putem direcționa către o cauza socială sau pentru ajutorarea persoanelor fără venituri decente. Totodată, această sumă mai poate fi donată și către cei care se ocupă de ajutorarea bătrânilor sau la fel de bine pentru orice ONG care se ocupă de cazuri sociale.

Înainte de a ne hotărî cui direcționăm acei 2% din impozit este recomandat să ne documentăm extrem de bine asupra instituției. În final, trebuie să precizăm că dacă vrem să facem cu adevărat o faptă  bună pentru semenii noștri trebuie să dăm 2% din impozit către cauza care este importantă pentru noi.

Citește și despre Paște și diferențele de date

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *