Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Robotul Philae a găsit molecule organice pe cometă

Presa internațională a răsunat zilele trecute o dată ce a fost făcută publică informația conform căreia robotul Philae, plasat pe cometa numită 67P/Churyumov-Gerasimenko în cadrul misiunii Rosetta derulată de către European Space Agency a descoperit molecule organice esențiale pentru viață.

Philae a aterizat pe cometa aflată la circa 640 de milioane de kilometri distanță de Pământ la sfârșitul săptămânii trecute. Problemele nu au întârziat să apară iar prinderea robotului de cometă a întâmpinat unele dificultăți tehnice. În cele din urmă, după terminarea bateriei, Philae a ”adormit”. Pentru a-și reveni, robotul are nevoie de contact cu razele solare, care nu sunt foarte ușor accesibile în locul în care se află momentan.

Înainte de epuizarea bateriei însă, oamenii de știință au reușit să colecteze date și mostre care conțin mai sus menționatele molecule organice.

Ce înseamnă asta pentru noi?

Moleculele organice sunt esențiale pentru viața de pe Pământ, iar această descoperire ar putea însemna că viața pe planeta noastră a fost adusă prin intermediul unui meteorit sau cometă care ar fi putut lovi Terra după formarea sa în urma Big Bang-ului.

Moleculele au fost detectate cu ajutorul unui instrument de origine germană numit, pe scurt, ”Cosac”. Acesta a fost construit de către German Aerospace Central.

Moleculele organice sunt compuși chimici care conțin carbon și hidrogen și care stau la baza tuturor organismelor vii de pe Pământ.

Descoperirea este un pas uriaș în față pentru oamenii de știință care încă încearcă să deslușească cum a apărut viața pe planeta noastră. Misiunea care a dus la aterizarea robotului Philae pe cometă în 12 noiembrie 2014 a început acum 10 ani. Din păcate, Philae se află într-o poziție în care nu poate primi energie solară decât parțial, lucru care împiedică desfășurarea activității așa cum au prevăzut-o oamenii de știință.

Chiar și așa însă, cometa pare că a oferit deja unele răspunsuri (deși parțiale) la modul în care toate organismele vii de pe Terra au putut să apară și să se dezvolte. Teoria religioasă, în cazul în care o luați în considerare, tocmai a mai încasat o lovitură.

Cover - Sursă foto: freepik.com
Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *