logo
Search
Generic filters
Exact matches only

S-au inventat hainele care previn furtul digital

Haine anti furt digital

Furtul digital a devenit o problemă mare în societatea modernă. Spre exemplu, resursele financiare pot fi retrase de pe cardul cuiva prin intermediul tehnologiei wireless, fără ca victima să bănuiască nimic. Asta a dus la nevoia de protecție. Iar apariția nevoii a dus la apariția soluției: hainele care previn furtul digital prin blocarea semnalului wireless.

Sunt dezvoltate de compania americană Betabrand în colaborare cu Norton și vor fi puse în vânzare începând cu luna februarie 2015.

Compania Betabrand, care are sediul general la San Francisco, şi inginerii specializaţi în software de securitate de la Norton s-au asociat în luna octombrie pentru a crea mai multe tipuri de jeans şi un tip special de jachetă. Aceste articole vestimentare, realizate dintr-un material pe bază de argint, care blochează semnalele electrice, vor fi lansate pe piaţă în luna februarie.

Pantalonii vor fi comercializaţi la preţul de 151 de dolari, iar jacheta, la preţul de 198 de dolari.

Pantalonii sunt creaţi pentru a-i împiedica pe piraţii cibernetici să acceseze ilegal paşapoartele înzestrate cu frecvenţe radio de identificare şi cardurile de plată fără contact. Sistemele de plată fără contact sunt reprezentate de cărţi de credit, brelocuri electronice, cardurile inteligente şi alte dispozitive (precum telefoanele mobile) care folosesc tehnologiile “radio frequency identification” şi “near field communication” pentru a efectua plăţi securizate. Potrivit experţilor în domeniul securităţii electronice, furtul digital a devenit o problemă tot mai mare în ultimii ani.

Citește și despre bugetul alocat de români pentru sărbători.

sursă: digi24.ro

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *