logo
Search
Generic filters
Exact matches only

S-a descoperit o altă planetă asemănătoare cu Pământul

Secretele Universului nu încetează să ne uimească, iar pe măsură ce le descoperim, lumea din jurul planetei  noastre pare tot mai mare și mai plină de minunății. Iar ultima dintre aceste minunății descoperite de oamenii de știință este nimic altceva decât o planetă destul de asemănătoare cu Pământul.

Numele planetei este Kepler-186f și se află în zona ”locuibilă” a Sistemului nostru Solar. Descoperirea ei s-a făcut cu ajutorul telescopului Kepler, deținut de NASA. Distanța dintre Pământ și Kepler-186f este de circa 500 de ani lumină, ceea ce înseamnă că nu vom ajunge în curând pe acolo.

Asta însă nu descurajează câtuși de puțin oamenii de știință care au găsit deja destul de multe similarități între Terra și nou-descoperita planetă. La fel ca și noi, Kepler-186f se învârte în jurul unei stele, un omonim al Soarelui nostru, aflată la marginea Sistemului nostru Solar, în constelația Cygnus.

Zona posibil ”locuibilă” din jurul unei stele este cunoscută și sub denumirea de Zona Goldilocks și se referă la acea regiune în care corpurile planetare de masă mare și cu suficientă presiune atmoseferică pot să conțină apă pe suprafața lor.

Iată mai jos cum arată noua descoperire în comparație cu Pământul și cu Sistemul Solar.

new-earth-2foto

Deși se consideră că în galaxia Calea Lactee se află în jur de alte 40 de miliarde de stele care seamănă în mărime cu Pământul, Kepler-186f este prima planetă care se află în zona locuibilă a unei stele.

În apropiere de Kepler-186f se mai află încă 4 stele de mărimi asemănătoare cu Pământul, orbitând stele asemănătoare cu Soarele nostru. Iar dacă într-adevăr acele stele se aseamănă cu Soarele, șansele de a găsi viață pe aceste planete cresc considerabil.

Deocamdată, observațiile cercetătorilor cu privire la steaua în jurul căreia orbitează Kepler-186f au scos la iveală faptul că aceasta deține jumătate din masa Soarelui pe care îl cunoaștem noi și oferă planetei nou descoperite o treime din căldura pe care o primim noi de la Soare. Kepler-186f orbitează în jurul Soarelui său în 136 de zile.

Vezi și cum arată rutina unei zile perfecte de muncă.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *