Search
Generic filters
Exact matches only

Salariile din învățământ se majorează din nou, din 1 decembrie

După mai multe negocieri cu sindicatele din învățământ, Guvernul a decis majorarea veniturilor personalului din educație cu 15%, începând din 1 decembrie 2015. Anunțul a fost făcut luni, 12 octombrie 2015, de către ministrul Educației Sorin Cîmpeanu.

Salariile din învățământ au crescut deja anul acesta în două tranșe, a câte 5% fiecare, pentru profesori și o dată, cu 12%, pentru personalul nedidactic. De majorările salariale de 15%, din 1 decembrie 2015, vor beneficia toate categoriile de angajați din sectorul învățământului, atât personalul didactic și didactic auxiliar, cât și personalul nedidactic, potrivit lui Sorin Cîmpeanu.

Există susținere pentru Educație la nivelul Guvernului, al premierului, al Ministerului de Finanțe și al Ministerului Muncii. În acest sens, a fost acceptată solicitarea ca în Educație — după ce s-au acordat creșterile salariale de 10% pentru personalul didactic și didactic auxiliar de 5% în martie, 5% în septembrie, după ce s-au acordat 12% pentru personalul nedidactic în luna august — să se mai acorde în acest an, începând cu 1 decembrie, o creștere de 15% pentru tot personalul din învățământ, didactic, didactic auxiliar și nedidactic”, a precizat ministrul Educației.

Salarii majorate pentru 304.000 de persoane

În total, 304.000 de persoane vor beneficia de aceste creșteri salariale de 15%, peste cele deja acordate de 10%, respectiv 12% în anul 2015.

Practic, din acordul semnat anul trecut cu Guvernul României de către sindicate s-au acordat în 2015 creșterile salariale de 10% prevăzute inițial pentru 2016, la care s-au adăugat încă 5% peste cele 10%, conform solicitării sindicatelor”, a mai precizat ministrul Educației.

Cîmpeanu a adăugat că efortul bugetar pentru aplicarea acestei majorări salariale este de 1,7 miliarde de lei. Salariile mărite vor fi încasate începând din luna ianuarie 2016.

Aceste creșteri salariale vor fi acordate prin ordonanță de urgență, care va fi promovată în luna octombrie, dar se discută separat și despre Legea salarizării în sectorul bugetar, în care eventualele creșteri salariale sunt separate de cele aprobate până acum.

Legea salarizării unitare în sectorul bugetar conține și numele de unitar. Deci, vor fi creșteri salariale la fel ca pentru toți ceilalți bugetari și în Sănătate, și în Educație, independent de aceste creșteri”, a completat el.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *