logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Sezonul cireșilor înfloriți s-a deschis în mod oficial în Japonia

De cele mai multe ori, când ne gândim la Japonia, ne gândim la cireșii înfloriți. Aceștia sunt principalul simbol al debutului primăverii în Japonia. Luni, 23 martie a fost ziua care a marcat debutul primăverii și astfel, prima zi a sezonului cireșilor înfloriți din Japonia.

Întreaga atenție a fost concentrată timp de câteva zile pe un cireș din sanctuarul Yasukuni din Tokyo. Înflorirea cireșului a avut loc cu 3 zile mai devreme decât în anii anteriori și a marcat începutul sezonului cireșilor.

Florile de cireș reprezintă un adevărat simbol pentru poporul nipon. În Tokyo, acest sezon durează de obicei între 7 și 10 zile. Cireșii înfloresc în decurs de câteva zile. Sakura (cireșii) înfloresc complet în decurs de 7 zile. Primele flori care apar sunt numite „Kaika”, apogeul înfloririi este numit „Mankai”, iar momentul în care florile de cireș cad, este cunoscut sub numele de „Chiru”. Înflorirea cireșilor este determinată de condițiile meteo, așadar unii vor înflori mai devreme, alții mai târziu.

japan-155473-picturesque-sakura-fujiyama-tokyo-japan

Această tradiție japoneză este cunoscută sub numele de Hanami sau „privirea florilor” și datează de mai multe secole. Floarea de cireș sau sakura este un simbol veritabil al Japoniei. Pe teritoriul Japoniei există astăzi peste 300 de specii de Sakura. Somei Yoshino este un tip de cireș venerat pentru culoarea albă pură, cu o nuanță de roz în mijlocul florii.

În această perioadă, orașul este vizitat de o mulțime de turiști, dar și de alți oameni care ies în parcuri să se bucure de primăvară și de peisajul deosebit oferit de cireșii înfloriți. Pentru toți cei care aleg să viziteze Japonia în această perioadă, cu siguranță vor avea parte de numeroase activități. Pe timp de noapte, pot să viziteze Palatul Imperial și Grădinile Japoneze care sunt iluminate. În parcuri sunt organizate diferite picnicuri la umbra cireșilor înfloriți. Pretutindeni este o atmosferă de sărbătoare. Japonezii sărbătoresc debutul primăverii împreună cu familia sau cu prietenii. Dacă alegeți să vizitați Tokyo în această perioadă, există șanse să fiți invitat și să vă alăturați lor. Cu siguranță, vă vor oferi mâncăruri și deserturi tradiționale sau o ceașcă fierbinte de Sake. Tot în această perioadă sunt organizate excursii de la Tokyo la Muntele Fuji (cel mai înalt munte din Japonia).

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *