Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Simona Halep – o speranță a tenisului românesc

Tenisul din țara noastră, din păcate prea puțin cunoscut și spijinit de români, a făcut în 16 Februarie 2014 un pas important în lupta lui de a arăta că este un sport care merită mai multă atenție în România. Este vorba despre performanța sportivei Simona Halep, care a reușit să câștige turneul WTA de la Doha, Qatar (o competiție de categorie Premier 5), după ce a învins-o în finală pe germana Angelique Kerber.

Românca de 22 de ani s-a impus în două seturi, 6-2, 6-3,  într-o partidă care a durat o oră și șase minute. În urma acestei performanțe, Simona Halep a urcat un loc în clasamentul WTA, ocupând în acest moment poziția a 9-a, cu 4.435 de puncte.

Simona Halep a încasat în urma victoriei sale suma de 441.000 de dolari,. Câștigurile sale din tenis se ridică la 2.740.000 de dolari, o cifră impresionantă pentru o sportivă de vârsta sa. Doar în 2014, constănțeanca a câștigat deja 700.000 de dolari.

Sportiva din România a început anul 2014 la fel de bine cum a jucat în 2013, când a câștigat mai multe competiții internaționale importante și a învins nume mari, după cum urmează:

Nurnberg – a învins-o în finală pe Andrea Petkovic, scor 6-3, 6-3, urcând pe poziția 45 în clasamentul WTA.

`s-Hertogenbosch – învingătoare în fața sportivei Kristen Flipkens, scor 6-4, 6-2, ajungând pe locul 32 în ierarhia WTA.

Budapesta – a învins-o pe Yvonne Meusburger, scor 6-3, 6-7(7), 6-1, cucerind poziția 30 în clasamentul WTA.

New Haven – s-a impus în fața sportivei Petra Kvitova, scor 6-2, 6-2, urcând pe locul 19 în ierarhia WTA.

Moscova – a câștigat competiția după ce a învins-o pe Samantha Stosur, 7-6, 6-2, victorie care a urcat-o pe locul 14 în clasamentul WTA.

Turneul Campionilor – a cucerit poziția 11 în clasament, după ce s-a impus în fața aceleași Samantha Stosur, cu scorul 2-6, 6-2, 6-2.

La turneele de Grand Slam, Simona Halep a obținut următoarele rezultate:

Australian Open: sferturi (2014)

Wimbledon: turul 2 (2013)

US Open: turul 4 (2013)

Roland Garros: turul 2 (2011)

Performanța sportivei nu a trecut neobservată nici de presa internațională, principalele ziare de sport din lume lăudând prestația Simonei pe tot parcursul competiției. Tocmai din acest motiv, performanța ei nu trebuie trecută ușor cu vederea nici de noi românii. Nu mulți sportivi aduc o asemenea mândrie țării noastre peste hotare, astfel încât trebuie să îi susținem pe cei care o fac și să le aplaudăm munca, eforturile, sacrificiile și talentul de care dau dovadă.

Cover - Sursă foto: freepik.com
Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *