Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Skype Translator – următorul pas în comunicarea internațională

Microsoft urmărește să atingă stadiul în care oamenii din țări diferite vor putea comunica și se vor putea înțelege între ei prin Skype fără să fie nevoie de cunoașterea și folosirea unei limbi de circulație internațională. Această tehnologie dezvoltată de Microsoft se află de multă vreme în planurile companiei americane, iar Skype Translator a ajuns în final la stadiul în care poate fi testat.

Microsoft a lansat luni un nou program de testare, care permite adăugarea unei traduceri automate simultane la mesageria video prin internet Skype, transmite marți AFP. Programul, anunțat de Microsoft în luna mai, ”va debuta cu două limbi, spaniola și engleza”, informează pe blogul oficial al mesageriei video Gurdeep Pall, vice-președinte al companiei responsabil pentru Skype.

Skype Translator va deschide posibilități nelimitate oamenilor din toată lumea de a intra în contact, a comunica și a colabora. Oamenii nu vor mai fi opriți de geografie și limbă”, adaugă el.

S-a realizat o demonstrație cu o conversație între două clase de elevi din Mexic și Statele Unite, care au vorbit spaniolă și, respectiv, engleză. ”Skype Translator a înlăturat bariera limbii”, afirmă Gurdeep Pall.

Calitatea programului urmează să se îmbunătățească pe măsură ce va fi folosit, asigură vice-președintele Microsoft.

Compania a prezentat sistemul de traducere automată la sfârșitul lunii mai, la o conferință sectorială desfășurată în California, demonstrația având loc atunci în engleză și germană. Microsoft a anunțat atunci că va începe implementarea unei versiuni test pe Skype la sfârșitul anului, încheie AFP.

Citește și despre Skylon, avionul care te duce oriunde în lume în 4 ore.

sursă: agerpres.ro

Cover - Sursă foto: freepik.com
Picture of Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *