Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
Skylon
Skylon

Skylon, avionul care te duce în spațiu și oriunde în lume în 4 ore

Cel mai rapid mijloc de transport de care dispune omenirea în acest moment, folosit la scară largă, este avionul. Cu ajutorul domeniului aviației, inventat practic cu puțin peste 100 de ani în urmă, reușim să ne deplasăm oriunde în lume.

În viitor, însă, vom începe să discutăm mai puțin despre timpul pe care îl parcurgem într-o călătorie și mai mult despre locul în care vrem să fim. Urmașii noștri vor putea vizita în doar câteva zile mai multe continente, realizare care nouă, în prezent, ne-ar lua chiar mai multe săptămâni.

Skylon este inovația domeniului aviatic care propune un nou mod de a privi transportul.

Noul model de avion este în prezent dezvoltat de către Reaction Engines Limited (REL), o firmă aerospațială din Marea Britanie, cu scopul de a transporta pasageri oriunde în lume în doar câteva ore. Mai mult decât atât, Skylon va avea capacitatea de a duce experiența zborului la următorul nivel: călătoria în spațiu.

Cu alte cuvinte, într-un viitor suficient de apropiat cât să-l vedem și noi, va fi posibil pentru oameni să călătorească în spațiu la fel de ușor cum zburăm azi până în Germania sau Franța. Deși e impropriu spus ”la fel de ușor”, dacă ținem cont de faptul că un bilet va costa la început circa 350.000 de euro, inovația și progresul tehnologic sunt remarcabile.

Skylon este rezultatul unui proiect dezvoltat de REL în colaborare cu Agenția Europeană Spațială (oamenii care tocmai au pus un robot pe o cometă), iar scopul celor două organizații este eficientizarea cât mai rapidă a zborului în spațiu, astfel încât o asemenea experiență să devină accesibilă unui număr cât mai mare de oameni.

Skylon dispune de un motor nou conceput, denumit SABRE. Conform reprezentanților REL, acesta se comportă exact ca un motor de jet sau de rachetă, fiind capabil să zboare în atmoferă cu o viteză de cinci ori mai mare decât cea a sunetului, informează fromquarkstoquasars.com. În spațiu, viteza la care poate zbura avionul poate fi chiar de 25 de ori mai mare decât viteza sunetului, ceea ce lasă problema distanțelor terestre mult în urmă.

Avionul nu va avea geamuri, din păcate, dar problema va fi rezolvată printr-o metodă adoptată deja de mai multe linii aeriene din lume: montarea camerelor de filmat în exteriorul avionului și transmiterea imaginilor live pe pereții interiori ai acestuia.

Prețul unui Skylon este estimat la 1.1 miliarde de dolari americani.

Citește și despre alte descoperiri în materie de știință.

Cover - Sursa fotot: wikimedia.org
Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *