logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Software pentru detectarea problemelor de structură a clădirilor, dezvoltat de MIT

software-cladiri

Oamenii de știință de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) din Statele Unite ale Americii au dezvoltat un software care ajută la diagnosticarea problemelor clădirilor. Mai exact, programul analizează stresul mecanic la nivelul structurii și estimează eventualele pagube survenite.

Programul a fost testat chiar pe una dintre clădirile MIT, 21 Story Green Building, un turn de beton proiectat de arhitectul I.M. Pei în anii ’60 care este cea mai înaltă clădire din Cambridge, Massachusetts.

Folosind datele despre structura turnului strânse de la numeroși senzori, algoritmi și o simulare avansată de calculator, echipa de la MIT a reușit să estimeze ce se întâmplă în diferitele situații de tensiune.

Programul a luat în calcul dimensiunea clădirii, dar și alți parametri care ofereau informații în detaliu precum densitatea pereților de beton, a plăcilor, a grinzilor și a treptelor fiecărui etaj. Ulterior, programul poate fi îmbunătățit pentru a ajuta la monitorizarea nivelului de stres al clădirii.

„Mi-aș putea imagina că în viitor un astfel de sistem de monitorizare ar putea fi implementat pe toate clădirile noastre, extins la nivelul orașelor”, a spus cercetătorul principal Hao Sun. „Utilate cu senzori și cu algoritmi de procesare a informațiilor, clădirile ar putea deveni inteligente și ar putea să-și estimeze singure nivelul de sănătate în timp real”, potrivit aceluiași Hao Sun.

Programul ar putea să-i avertizeze pe proprietari atunci când o casă sau un bloc de apartamente sunt pe cale să sufere anumite distrugeri sau pagube la nivelul structurii.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *