logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Soprana Tarja Turunen revine în România pentru un nou concert

Soprana Tarja Turunen, fosta solistă a trupei finlandeze de rock simfonic Nightwish, va susține un concert în România pe data de 7 decembrie 2015, la Ateneul Român din București. Spectacolul va fi organizat  cu ocazia sărbătorilor de iarnă și face parte din turneul „Ave Maria Christmas”.

După turneul susținut cu succes în jurul lumii pentru promovarea albumului de rock simfonic „Colours of the Dark”, soprana se întoarce la originile sale, muzica clasică, printr-un nou turneu intitulat „Ave Maria Christmas”.

Pe 7 decembrie 2015, la Ateneul Român, Tarja Turunen va cânta pentru spectatorii români și îi va introduce în atmosfera sărbătorilor de iarnă. Acompaniată de pian, vioară şi flaut, Tarja va face încă o dată o demonstrație a versatilității sale vocale, pregătindu-i pe spectatori pentru “magia Crăciunului”.

Tarja Turunen este recunoscută drept una dintre cele mai frumoase şi reprezentative voci ale Finlandei. Artista a fost solistă a formației Nightwish de la înființarea trupei şi până în 2005, interpretând piese devenite clasice ca „Wishmaster”, „Wish I Had an Angel” şi „Sleeping Sun”.

După despărțirea de Nightwish, Tarja a început o carieră solo, iar cu ajutorul unor instrumentiști de senzație printre care şi toboșarul Mike Terrana, a lansat patru albume de studio.

Artista a dezvoltat şi alte proiecte alternative, printre care “Beauty and The Beat”, în cadrul căruia a susținut concerte în întreaga lume, fiind acompaniată de câte o orchestră locală şi de toboșarul Mike Terrana. Cu „Beauty and The Beat”, soprana a venit şi la Bucureşti, în 2013, şi a încântat publicul prezent la Sala Palatului cu interpretări inedite din Wolfgang Amadeus Mozart, Johannes Brahms, Johann Sebastian Bach, dar şi din Queen şi Led Zeppelin.

De curând, Tarja Turunen a experimentat şi rolul de jurat şi de antrenor în show-ul “The Voice of Finland”, concurentul din echipa sa fiind desemnat marele câştigător al competiției.

A susținut șapte concerte în România

Pe parcursul colaborării sale cu formaţia Nightwish, Tarja a concertat de două ori în România: prima dată la Sala Palatului pe 19 noiembrie 2004, iar următorul recital a avut loc tot în București, la Sala Polivalentă, pe 30 septembrie 2005.

Interpreta a susținut primul său concert solo în România în mai 2004, când a avut un recital de lied alături de proiectul „Noche Escandinava” în Capitală. Tarja a revenit în țară un an mai târziu cu ocazia unui concert avut la Sibiu în decembrie 2005. Soprana a avut un recital la Sala Palatului pe 22 iunie 2009 cu scopul de a promova albumul „My Winter Storm”. De asemenea, Tarja s-a numărat printre invitații de onoare ai festivalului Artmania (Sibiu, august 2011). Turunen a cântat pentru a șaptea oară în România la data de 25 ianuarie 2012, într-un concert ce a făcut parte din campania de promovare aferentă discului „What Lies Beneath”.

Citește și despre Joe Satriani va susține două concerte în România în acest an

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.