Search
Generic filters
Exact matches only

Top 10 fotbaliști tineri care calcă pe urmele lui Messi

Au trecut ani buni de când Leo Messi și-a făcut debutul pe scena mare a fotbalului internațional. În prezent, performanțele sale l-au ridicat la nivel de model pentru mulți tineri fotbaliști, care speră ca prin muncă și talent să se ridice la nivelul argentinianului. Mai mult decât atât, tinerii jucători sunt comparați cu vedeta Barcelonei, mai ales cei care dau dovadă de abilități asemănătoare celor ale lui Messi.

Astfel, fotbalul internațional prezintă la momentul acesta mai mulți tineri promițători, printre care își face loc și un nume românesc. Mai jos, puteți să vedeți lista acestora.

Mario Gotze – playmakerul german al formației Bayern Munchen, fost jucător al Borussiei Dortmund, este supranumit Leo Messi al Germaniei datorită calităților tehnice și asemănării cu statura starului argentinian.

Xerdan Shaquiri – mijlocașul lui Bayern Munchen a fost comparat cu Messi în țara sa natală, unde însă relațiile cu suporterii s-au răcit după decizia sa de a juca pentru Elveția.

Allen Halicovic–jucătorul de 17 ani din Croația are la activ mai multe recorduri și este deja vânat de marile cluburi din Europa. Una dintre opțiunile sale este grupareabavareză din Munchen, unde poate fi coleg cu Gotze și Shaquiri.

Gabriel Torje – fotbalistul român poreclit Piticul seamănă cu Messi datorită înălțimii sale de 1,67 m, dar și vitezei și calităților tehnice de care dă dovadă pe teren. Torje a fost comparat cu Messi chiar de la debutul său de la Poli Timișoara, la vârsta de 16 ani.

Lorenzo Insigne – denumit Messi al Adriaticii, fotbalistul lui Napoli a marcat de 18 ori în 37 de partide. Idolul italianului însă nu este Messi, ci Maradona.

RyanGauld – jucătorul scoțian evoluează pentru Dundee United U18, și este comparat cu Messi după ce a marcat un gol împotriva formației Getafe, în stilul caracteristic argentinianului.

Ivan Nastevski–fiind unul dintre cei mai promițători tineri ai Macedoniei, fotbalistul cu deosebite calități tehnice joacă în prezent pentru formația greacă Ethnikos Gazaros.

Ruslan Dimitrov – deși este apărător dreapta în formația Slavia Sofia, jucătorul este comparat cu Messi datorită asemănării fizice foarte bune cu starul Barcelonei.

Vaclav Pilar–fotbalistul ceh a marcat primul gol al Cehiei la Euro 2012, meci în urma căruia a fost comparat cu Messi, comparație pe care el a primit-o cu mare încântare.

Giorgi Chanturia – fotbalistul de origine georgiană al lui Vitesse Arnhem are doar 20 de ani și provine din centrul de juniori al Barcelonei, unde a marcat 11 goluri și a câștigat titlul în Spania.

Cu siguranță, fotbalul mondial are perspective foarte bune de viitor, deoarece pe lângă aceștia 10, mai există mulți alți copii extrem de talentați care își vor face cunoscut numele în viitorii câțiva ani.

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *