Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Twitter va introduce reclame video în newsfeed-ul utilizatorilor

După exemplul Facebook și a altor rețele de socializare, este posibil ca în curând să avem parte de reclame video și în newsfeed-ul de pe Twitter, lucru de care am fost scutiți până acum. Compania a recunoscut faptul că a petrecut o bună parte din anul 2014 testând posibilitatea introducerii ad-urilor și modul în care acestea vor crește bugetul rețelei de socializare, scriu cei de la techradar.com.

Într-o postare de pe blog, apărută marți 12 august, reprezentanții Twitter au explicat modul în care rețeaua de socializare a introdus clipuri video în newsfeed, disponibile pentru redare cu un simplu click.

Datorită succesului acestei prime încercări, compania a declarat că este pregătită pentru un prim test al reclamelor video (plătite, evident), lucru care s-ar putea traduce într-un flux mai mare de informații apărut în newsfeed, alimentat de către companiile care prezintă un interes scăzut pentru utilizatori.

Pe blogul companiei, Twitter a scris că ”Prin folosirea videoclipurilor sponsorizate este mai ușor pentr branduri să urce și să distribuie videoclipurile pe Twitter, precum și să măsoare reach-ul și eficacitatea acestui conținut.”, citează techradar.com.

Această decizie o urmează pe cea luată de Facebook cu ceva vreme în urmă, prin care cea mai importantă rețea de socializare din lume a permis introducerea de reclame video în conținutul văzut de utilizatori. De asemenea, Facebook a făcut schimbări și pe Instagram, unde au introdus reclame prin imagini.

După introducerea tweet-urilor sponsorizate și prin afișarea pe contul utilizatorilor a reclamelor unor branduri urmărite de prietenii acestora, Twitter face o mișcare destul de riscantă. Nu se știe încă modul în care vor reacționa utilizatorii la aceste noi ad-uri, dar cu siguranță nu va fi o atitudine pozitivă.

Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *