logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Un mod delicios de a găti vita

Carne de vită
sursa: via Freepik.com

Carnea de vită este considerată un preparat culinar foarte delicios și plăcut de foarte multe persoane. Vita este un tip de carne roșie care are o multitudine de beneficii și nutrienți perfecți pentru corpul uman. Aceasta este bogată în fier, fiind considerată mai nutritivă decât carnea de pui sau peștele. Este indicat să o consumăm măcar o dată pe săptămână, fiind posibil de realizat o multitudine de rețete foarte delicioase și foarte diferite pentru a ne procura vitaminele și proteinele din acest tip de carne.

Aceasta poate fi consumată în ciorbă sau putem să preparăm un hamburger cu carne de vită, dar poate fi gătită și normal la cuptor sau pe aragaz, împreună cu o garnitură delicioasă care să scoată în evidență gustul acestui tip de carne. Astăzi, am pregătit pentru voi o rețetă delicioasă care conțne vită, care cu siguranță va fi pe placul tuturor.

Vita Stoganof

Această rețetă chiar dacă sună puțin complicat este de fapt un rapidă și simplă. Este o rețetă foarte gustoasă și pentru care nu trebuie să vă luați exagerat de mult timp. Rețeta recomandată de noi este cu o garnitură de orez, dar puteți să o consumați cu orice alt preparat.

Ingrediente: pentru 4 porții

200 gr de rump steak – crupa de vita

2 linguri de faina

1 lingura de paprika

1 ceapa

200 gr ciuperci

1 catel de usturoi

150 ml apa

1 cub de bouilon

1 lingura de concentrat de tomate

1 lingurita sos Worcestershire

4 lingurite de smantana maturata

sucul de la 1/2 lamaie

sare

piper

În primul rând tăiați carnea de vită în fâșii, iar apoi amestecați făina cu paprika și treceți fiecare felie de carne prin acest amestec. Puneți carnea să se gătească într-o tigaie cu ulei încins. Gătiți-o aproximativ 3 minute, apoi dați-o deoparte. Se pune ceapa la călit, iar apoi se adaugă ciupercile tăiate în bucăți și usturoiul zdorbit. Gătiți până când ciupercile devin fragede. Adăugați apă, cubul de bulion, sosul Worcestershire, concentratul de rosii, sare si piper. Se amestecă bine și se lasă să se găteasca timp de zece minute pentru a se reduce sosul. În cele din urmă, adăugați smântâna, sucul de lămaie și carnea. Se amestecă bine și se lasă să fiarba.

Puteți servi ori cu orez ori cu paste făinoase această rețetă, bucurându-vă de gust foarte bun al preparatului.

Află cum poți prepara și Quiche cu ceapă și ciuperci!

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *