Search
Generic filters
Exact matches only

Unele localuri din țară organizează petreceri cu tema „Ultima țigară”, pe 15 martie

Patronii unora dintre cluburile și restaurantele din țară s-au gândit să organizeze petreceri de „adio” pentru țigări, cu o zi înainte de intrarea în vigoare a legii antifumat. Aceste localuri vor să își invite clienții la o ultimă țigară în spații închise. Cei care dețin un local sunt determinați să respecte legea antifumat, odată ce aceasta devine activă.

Legea prin care se interzice complet fumatul în toate spaţiile închise va intra în vigoare pe 16 martie.  Din această dată, cine va fi prins că fumează în cluburi, baruri, la birou sau în magazine poate primi o amendă de până la 500 lei, iar proprietarii spaţiilor riscă suspendarea activităţii.

Marţi, pe 15 martie, în toată ţara vor avea loc petreceri de „adio” pentru fumători”, se afirmă în comunicatul transmis de clubul Drunken Lords, din Centrul Vechi al Capitalei.

Reprezentanţii companiei de consultanţă imobiliară Regatta Real Estate au estimat, săptămâna aceasta, că Legea antifumat va afecta grav cel mult 5% din restaurantele şi cluburile din România, potrivit News.ro.

Legea antifumat va crea mici probleme pentru că sunt foarte dure normele de aplicare. Iniţial va fi un şoc şi consumul va fi afectat, dar apoi clienţii se vor obişnui“, a spus preşedintele Regatta, Eduard Uzunov.

Legea are deja ca efect creşterea cererii pentru spaţii cu terase pentru restaurante sau cluburi. Un alt efect este creşterea cererii pentru spaţii de la companii care doresc să deschidă aşa numitele cluburi private de trabucuri, des întâlnite în străinătate, în care nu au acces decât membrii, potrivit consultanţilor imobiliari.

Aproximativ 5 milioane de români fumează, iar România nu era printre ultimele ţări din Europa în ceea ce priveşte legiferarea fumatului în spaţiile publice. În prezent, 17 dintre cele 28 de state ale Uniunii Europene interzic total fumatul în spatiile publice închise, în mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă. Printre acestea se numără țări precum Franța, Spania, Italia, Germania și Marea Britanie.

La începutul lunii, Guvernul a dezbătut nevoia de a modifica prevederile care interzic fumatul în spațiile publice. Totodată, legea antifumat va veni însoțită de un ghid de bune practici, pentru a ajuta atât patronii de localuri, cât și fumătorii din România să se adapteze noilor condiții.

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *