logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Următorul pas în tehnologie: smartphone-urile customizabile

Tehnologia se mișcă deja mult mai repede decât putem noi să ținem pasul cu ea, motiv pentru care e destul de greu să profităm de absolut toate inovațiile care apar de la o zi la alta (exceptând situațiile în care ai o mulțime de bani și foarte mult timp liber la dispoziție).

Smartphone-urile customizabile, totuși, sunt o idee de care cu siguranță vom profita cu toții în viitor, iar motivele pentru care acest lucru se va întâmpla sunt destul de simple: în primul rând, (aproape) toată lumea din jurul nostru are un smartphone. În al doilea rând, această revoluționare a telefoanelor inteligente le va permite acestora să ”trăiască” mult mai mult decât o fac în prezent. Și nu în ultimul rând, ideea de a avea control absolut asupra fiecărei componente a telefonului tău și puterea de a le schimba oricând sunt extrem de atrăgătoare.

Ce sunt smartphone-urile customizabile?

În câteva cuvinte, putem descrie acest proiect ca fiind unul ce țintește direct la nevoile clienților de a-și crea propriile telefoane folosind anumite părți interschimbabile ale acestora. Asta înseamnă că dacă, spre exemplu, vrei o cameră mai puternică pe smartphone-ul tău, tot ce trebuie să faci e să schimbi camera fără să fie nevoie de schimbarea telefonului propriu-zis. Același principiu poate fi aplicat și altor componente modulare ale telefoanelor.

Smartphone-urile customizabile vor elimina astfel tendința de a schimba mereu telefoanele cu modele mai noi, care apar în fiecare an sau chiar mai des.

Proiectul Ara de la Google

Proiectul Ara reprezintă un nume de cod folosit de departamentul de Proiecte și Tehnologie Avansată de la Google pentru a reprezenta cel mai nou proiect la care lucrează și în cadrul căruia echipa a lansat deja primul prototip, pe care îl puteți vedea în videoclipul de mai jos.

https://www.youtube.com/watch?v=0He3Jr-fZh0#t=29

De asemenea, primul telefon customizabil urmează să fie lansat chiar în această lună. Se numește Ara Gray Phone, iar culoarea gri a fost aleasă tocmai în ideea de a oferi consumatorilor ocazia de a-l personaliza după propriile gusturi. Prețul acestui prim smartphone customizabil va fi de aproximativ 50$.

Iată un alt video explicativ care prezintă mai bine Proiectul Ara.

Vezi și care sunt cele mai bune aplicații pentru sănătate și sport.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *