Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Cele mai bune aplicații pentru sănătate și sport

Deoarece în ziua de azi majoritatea persoanelor dețin un smartphone, și sunt tot timpul conectați la aplicații, de ce nu am utiliza acest lucru în beneficiul nostru?

Fie că doriți să scădeți în greutate, să creșteți sau doar să vă monitorizați activitatea fizică sau dieta, o să vă prezint câteva aplicații în acest domeniu. O să vă reamintească constant golurile, o să vă motiveze și o să vă urmărească progresul.

În timp ce unele aplicații o să vă urmărească activitatea fizică zilnică, precum mersul pe jos alergat, ciclism sau chiar antrenamentele în sala de sport, unele o să vă ajute să vă calculați mai bine alimentele și să vă încadrați în necesarul caloric pentru a ajunge la greutatea țintă. De asemenea, există aplicații care vă monitorizează și perioada de somn, iar în urma acestui lucru emite statistici prin care puteți să vă îmbunătățiți calitatea somnului.

Altele sunt menite doar să vă motiveze și să vă facă să interacționați și să comunicați cu o întreagă comunitate care să vă sprijine și să vă încurajeze.

Cel mai important este să găsiți aplicația potrivită, care să vă permită să stabiliți propriile obiective și să mențineți un ritm al vostru.

Iată care sunt cele mai bune aplicații pentru sănătate și sport: 

  1. Nike Training Club

Deși multă lume consideră că această aplicație este mai mult pentru femei, vă asigur că antrenamentele sunt suficient de motivante, indiferent că sunteți femeie sau bărbat. Aceasta este exact ca un antrenor personal, cu peste 100 de programe de antrenament potrivite pentru orice obiective. Puteți chiar să faceți un program personalizat de 4 săptămâni, iar Nike training club o să vă ajute să urmăriți progresul și să rămâneți motivați pe țintele voastre.

Antrenamentele pot să dureze între 15 minute și 45 de minute, și cu siguranță o să vedeți rezultatele.

Acesta este disponibil atât în Google Play cât și în AppStore.

  1. Runkeeper

În ceea ce privește monitorizarea traseului de alergat există o mulțime de aplicații. Toate sunt bune, nu mă înțelegeți greșit, fiecare poate să își găsească cea potrivită pentru el, dar printre preferatele mele sunt; Runkeeper pe locul 1 și Nike Running pe locul 2, oricum aceste aplicații se pot sincroniza între ele, deci nimic nu e pierdut,orice alegere o să faceți. Runkeeper este perfectă din punctual meu de vedere, și motivele sunt evidente. Este gratuită, urmărește traseul GPS, vă permite să creați antrenamente, trasee, să vă faceți propriile playlist-uri muzicale și să împărtășiți antrenamentele cu prietenii.

Mai mult de atât, acesta este disponibil și pe iOS și Android, iar dacă vă hotărâți să treceți de la iPhone la Android sau invers, puteți păstra toate datele pe care le aveți în momentul de față.

Vă permite să vă personalizați profilul, dar dacă nu vreți să investiți prea mult timp în asta, puteți doar să porniți aplicația și să mergeți la alergat, e suficient.

Altele: MapMyRun, Endomondo, SportsTracker, Moves, Strava, etc.

  1. MyFitnessPal – Calorie Counter

Învățați să vă țineți dieta sub control, să vă îndepărtați de alimentele ce vă afectează greutatea corporală și sănătatea. Această aplicație, și site web, vă permite să urmăriți dieta într-un mod simplu. Are o bază de date de alimente extrem de bogată și vă ajută să vă contorizați caloriile ingerate, plus vă indică și gramele și procentele de nutrienți. Tot ce aveți nevoie pentru a duce un stil de viață echilibrat și sănătos, indiferent de locul unde vă aflați.

  1. Sleepbot

Somnul este la fel de important precum alimentația și activitatea fizică, în ceea ce privește un stil de viață sănătos. Pe lângă indicația generală, de a avea între 6-8 ore de somn pe noapte, există aplicații care vă monitorizează pe perioada somnului și vă ajută să îmbunătățiți calitatea acestuia. Cea mai bună opțiune pentru Android și iPhone este SleepBot. Tot ce trebuie să faceți e să porniți aplicația când vă puneți în pat să dormiți, iar dimineața o să aveți un raport în ceea ce privește obiceiurile în timpul somnului: mișcări, înregistrarea unor eventuale sunete, timpul de somn etc. Pe lângă asta, acesta emite grafice pe baza cărora puteți să vă organizați mai bine perioada de somn.

Foto

Ioana Răducu

Ioana Răducu

Nutriționist-Dietetician licențiat, cu experiență în consultanță nutrițională individuală și de grup. Absoleventă a specializării de Nutriție și Dietetică, din cadrul Universității de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca, în prezent studentă în anul 2 în cadrul aceleiași universități, la masterul Nutriția și Calitatea Vieții. Îi place să scrie despre nutriție și nu doar, cu intenția aceea a pornit și un blog personal încă din facultate. Îi place să fie tot timpul informată și să transmită mai departe/probabil că și vorbește mult de obicei.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *