Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Blood Network, o nouă campanie de donare de sânge, inițiată de Untold

După succesul și impactul pozitiv de care s-a bucurat anul trecut campania de donare de sânge „Pay with blood”, organizatorii festivalului Untold, împreună cu platforma online „Si Eu Donez”, au lansat o nouă campanie socială care are același scop. Este vorba despre campania „Blood Network” care își propune ca în acest an să pună bazele primei Rețele a Donatorilor Benevoli de Sânge.

Campania „Blood Network” a debutat în data de 7 iulie și se desfășoară în toate Centrele de Transfuzii din țară până în 29 iulie. Mai mult decât atât festivalierii vor putea dona și la caravana mobilă din Cluj-Napoca în zilele de 15,16,17 iulie și la București în zilele de 18, 19, 20 iulie.

Cum funcționează Blood Network?

În acest an, mecanismul este următorul: cine donează sânge la caravana mobilă și se înscrie în baza de date „Și Eu Donez” primește un bilet gratuit pentru ziua de joi a festivalului, când pe scenă vor urca Dimitri Vegas&Like Mike, Tiesto și Faithless.

Festivalierii care donează la unul dintre Centrele de Transfuzii din țară și înscriu codul de donator primit pe siteul Untold/Blood Network, primesc o reducere de 150 de lei din prețul final al abonamentului.

Suntem încântați că o idee care părea îndrăzneață anul trecut, a reușit să fie atât de bine primită de publicul din România. Anul acesta, campania de donare de sânge va căpăta o nouă formă și o amploare și mai mare. Alături de partenerii de la și eu donez vom încerca să îi facem conștienți pe tineri de importanța donării de sânge și să îi obișnuim să facă acest lucru de mai multe ori pe an, astfel încât să răspundă pozitiv la apelurile multiple ale sistemului sanitar din România. Împreună, donatori și partneri, construim prima bază de donatori benevoli de sânge din România”, a declarat Adrian Chereji, directorul de Marketing și Comunicare al Untold.

Ce este Rețeaua Donatorilor Benevoli de Sânge?

Rețeaua Donatorilor Benevoli de Sânge este un proict inițiat de platforma „Și Eu Donez”, prima platformă tehnologică de donare de sânge din România. Aceasta a luat naștere în urmă cu trei ani. Cei care doresc să devină membri în Rețeaua Donatorilor Benevoli de Sânge trebuie să intre pe site-ul Și Eu Donez sau în aplicația disponibilă în AppStore, Google Play și în Magazinul Windows.

Facem un upgrade tehnologic important. Avem un pachet grafic mai modern, cald, prietenos și foarte ușor de memorat. Simbolul și eu donez este punga de sânge, despre care sperăm că va deveni un adevărat icon pentru cei care vor să se implice în această cauză. Platforma și eu donez, împreună cu forța de convingere și promovare a celui mai premiat festival din Europa înseamnă prima Rețea a donatorilor de sânge din România. Împreună schimbăm o bucățică a României”, a afirmat Alex Livadaru, co-fondator „Și Eu Donez”.

Rețeaua are un sistem de logare foarte simplu, fiecare membru își poate crea contul personal logându-se prin email sau Facebook, și completând un formular cu informații de bază. După ce s-au înscris, membrii rețelei vor fi anunțați prin newsletter sau telefon, dacă este nevoie de ei ca să doneze la centrul din județul lor. Sistemul poate să prevadă anumite nevoi de sânge, pe grupe, arii geografice, în perioade delimitate ale anului.

Campania „Pay with blood”, inițiată de Untold Festival, a avut în 2015 un impact pozitiv uriaș în comunitate. Aceasta a înregistrat un număr de peste 1500 de donatori, reprezentând peste 3100 de vieți salvate.

Cover -
Cristina

Cristina

Cris este o persoană sociabilă, creativă și curioasă să descopere tot timpul lucruri noi. Uneori auto-didactă, îi plac provocările și nu renunță până nu găsește soluții la situațiile cu care se confruntă. Printre hobby-urile ei se numără cititul, excursiile, plimbatul cu bicicleta, bord game-urile, jocurile pe Playstation și vizionarea serialelor preferate. La facultate Cris a studiat jurnalismul, comunicarea mediatică, dar a urmat și cursuri de pedagogie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *