Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Cântăreața de muzică fado Ana Moura revine la Cluj-Napoca

Interpreta de origine portugheză Ana Moura, una dintre cele mai apreciate cântărețe de muzică fado din întreaga lume, va susține un nou concert la Cluj-Napoca, la finalul lunii februarie.

Acesta reprezintă primul concert susținut de un artist străin cunoscut la nivel internațional în Cluj-Napoca, în anul 2016. Spectacolul muzical susținut de cântăreața portugheză va avea loc duminică, 28 februarie, de la ora 20.00, la Sala Polivalentă.

După un concert sold out în 2013, susținut pe scena Teatrului Național Român, Ana Moura revine la Cluj-Napoca, în 2016, într-un turneu de promovare al noului său album, „Moura”, ce a fost lansat la sfârșitul lunii noiembrie 2015. Artista va interpreta atât cântece de pe noul său album, cât şi compoziții deja cunoscute de publicul român, precum:„Leva-me aos Fados”, „Até ao Verão” sau „O Fado da Procura”.

Cu o zi înainte de a ajunge la Cluj-Napoca, pe data de 27 februarie, cântăreața portugheză de muzică fado va susține un concert și la Sala Palatului din București.

Prețul biletelor pentru concertul de la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca este cuprins între 59 lei și 195 lei, în funcție de locurile ocupate în sală. Astfel, fanii artistei pot opta între șapte categorii de locuri, după cum urmează: cat. 1 – 195 lei, cat. 2 – 168 lei, cat. 3 – 134 lei, cat. 4 – 98 lei, cat. 5 – 79 lei, cat. 6 – 65 lei, cat. 7 – 59 lei.

Cine este Ana Moura?

Ana Moura este considerată a fi „cea mai iubită solistă de muzică fado din lume”, fiind premiată în 2008 cu două distincții „Amalia Rodrigues” la categoria „Cea Mai Bună Interpretă” și anul trecut pentru „Desfado”, la categoria „Cel Mai Bun Album”.

Ana Moura s-a născut în orașul Santarem din Portugalia, în anul 1979 și provine dintr-o familie de muzicieni. La doar 6 ani a interpretat primul său cântec fado, „Cavalo Ruco”, iar la vârsta de 14 ani, Ana s-a înscris la Academia dos Amadores de Musica, urmând apoi să își formeze prima ei trupă.

După câteva experiențe muzicale nefinalizate pe zona de pop-rock, Ana Moura a fost descoperită de chitaristul Antonio Parreira, prezentând-o unor case de discuri ce se ocupau de muzică fado. Primul său album de muzică fado „Guarda-me a vida na mão” a fost lansat în anul 2003. Acesta a fost urmat de „Aconteceu” (2005), „Para Além da Saudade” (2007), „Coliseu – live în Lisabona” (2008), „Leva-me aos Fados” (2009), „Desfado” (2012) și „Moura” (2015).

Cover -
Picture of Cristina

Cristina

Cris este o persoană sociabilă, creativă și curioasă să descopere tot timpul lucruri noi. Uneori auto-didactă, îi plac provocările și nu renunță până nu găsește soluții la situațiile cu care se confruntă. Printre hobby-urile ei se numără cititul, excursiile, plimbatul cu bicicleta, bord game-urile, jocurile pe Playstation și vizionarea serialelor preferate. La facultate Cris a studiat jurnalismul, comunicarea mediatică, dar a urmat și cursuri de pedagogie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *