logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Ce poți face de Paști în Cluj

Paștile reprezintă una dintre cele mai importante sărbători anuale ale creștinilor. Aceasta celebrează Învierea lui Isus Hristos, fiul lui Dumnezeu, în a treia zi după răstignirea Sa din Vinerea Mare. În fiecare an, Paștile cad într-o zi de duminică, iar anul acesta sărbătoarea are loc în data de 1 Mai.

Pentru că duminica aceasta creștinii ortodocși sărbătoresc Paștile, vă prezentăm câteva activități pe care le puteți face, cu această ocazie, în Cluj.

Participați la slujba de Înviere

De obicei, în noaptea de Paști românii merg la biserică, unde la ora 12.00 se organizează slujba de Înviere. Dacă vă aflați în oraș, vă recomand să participați la acest eveniment, slujba de Înviere numărându-se printre cele mai frumoase ritualuri religioase ale creștinilor și se organizează o singură dată în an. Totuși, dacă nu reușiți să ajungeți la aceasta, puteți participa la slujba de duminica dimineața.

Serviți masa împreună cu familia

După încheierea slujbei religioase, duminica se obișnuiește luarea mesei de prânz în familie. Astfel, dacă rudele voastre apropiate locuiesc în oraș sau în apropierea lui, acesta este un moment ideal să luați masa împreună. De obicei acum se mănâncă preparate din carne de miel, precum ciorbă, friptură sau drob, specifice acestei sărbători. De asemenea, după aceea puteți ciocni ouăle roșii și servi pasca, cozonacul și câte un pahar de vin.

Mergeți în vizită la rude

Acesta este un moment ideal pentru a ne odihni sau pentru a petrece timpul alături de cei dragi, mai ales că cei mai mulți dintre noi nu avem zile libere înainte de sosirea sărbătorilor pascale. Astfel, cu această ocazie puteți merge în vizită la rudele pe care nu aveți ocazia să le vedeți prea des, pentru a le ura sărbători fericite.

În cazul în care nu aveți dispoziție pentru a face vizite, atunci puteți ieși în oraș împreună cu prietenii. Fie că luați cina în oraș, mergeți la un film sau că ieșiți la o plimbare, profitați de această ocazie pentru a petrece timp împreună.

Petreceți Paștile la o pensiune

Dacă nu aveți timp sau energia necesită pentru a face toate pregătirile pentru Paști, atunci puteți opta să vă petreceți sărbătorile pascale la o pensiune dintr-o stațiune turistică, mai ales că veți avea la dispoziție mai multe zile libere. În județul Cluj există câteva localități de munte, deventite stațiuni turistice, cum sunt de exemplu Mărișel, Răchițele, Beliș sau Băișoara, unde puteți petrece Paștile în mod tradițional și, în plus, veți avea ocazia să asistați și la alte obiceiuri locale specifice acestei sărbători. De asemenea, dacă tot vă aflați la munte, vă recomand să profitați de această ocazie pentru a face și câteva drumeții în natură, dacă vremea vă permite.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *