logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Ce poți face în luna septembrie în Cluj-Napoca

În luna septembrie zilele clujenilor vor fi animate de o multitudine de evenimente. Indiferent dacă îți plac festivalurile și concerte de muzică, preferi evenimentele artistice sau îți place să participi la competiții sportive, în luna septembrie nu ai cum să te plictisești. Mai jos vă prezentăm o listă cu cele mai important evenimente care vor avea loc în această lună în Cluj-Napoca.

Park Fest (5 – 6 septembrie)

Lista de evenimente din această toamnă este deschisă de Park Fest, ce va avea loc în perioada 5 – 6 septembrie în Parcul Central din Cluj-Napoca. Acesta se află la prima ediție festivalului făcând parte din proiectele culturale înscrise la Com’on Cluj, platforma de bugetare participativă, din cadrul proiectului Cluj-Napoca 2015 – Capitala Europeană a Tineretului.

În cadrul acestui eveniment clujenii vor avea parte de multe concerte, evenimente, dar și activități interactive. Din program fac parte și câteva workshop-uri care au ca tematici trucuri de jonglerie, supraviețuire,trucuri de magie, slackline sau realizarea de animale din baloane. De asemenea, în Parcul Central va fi amenajată și o zonă de relaxare unde se vor găsi mai multe hamace.

Histrioniada Liceenilor  (7 – 11 septembrie)

Și în acest an, Consiliul Județean al Elevilor (CJE) Cluj continuă organizarea unei noi ediții a festivalului de teatru și cinematogarafie dedicat elevilor de liceu. Cea de-a 13-a ediție a „Histrioniadei Liceenilor” va avea loc în perioada 7 – 11 septembrie la Casa de Cultură a Studențiilor. „Din 7 septembrie, elevii din toată ţara vor avea din nou ocazia să își afirme potențialul și să își etaleze talentul în cadrul consacratului festival de teatru și cinematografie, Histrioniada Liceenilor”, transmit organizatorii evenimentului.

Prin intermediul acestui festival, CJE Cluj dorește să descopere noi talente și să scoată mai mult în evidență potențialul artistic, coregrafic și regizoral al eleviilor din toate zonele țării, prin intermediul unui program competitiv. De asemena, evenimentul cultural-artistic urmărește şi atragerea elevilor spre diverse activități artistice, ca parte a unor activități extracurriculare.

Septemberfest (11 – 13 septembrie)

Ediția din această toamnă a deja cunoscutului festival al berii „Septemberfest” va avea loc în perioada 11 – 13 septembrie pe platoul Sălii Sporturilor ”Horia Demian” din Cluj-Napoca. În cadrul evenimentului, clujenii vor putea participa la show-uri gastronomice, cu preparate care se potrivesc perfect cu o bere rece, vor putea vizita târgurile meșteșugărești amenajate în cadrul festivalului, vor putea asista la concerte și parade și se vor putea întrece în cadrul unor concursuri. Nici cei mici nu au fost uitați, pentru ei organizatorii vor amenaja un parc de distracții.

Prima ediție de acum 16 ani a reunit 12 producători de bere autohtoni. Din 2005 Festivalul Berii are la Cluj propria denumire: Septemberfest. Ne-ar plăcea să ajungă la tradiția celebrului Oktoberfest. În decursul celor 15 ani cei mai mari artiști ai muzicii pop-rock românești au fost pe scena Septemberfest. Atmosfera prietenoasă de la festival este creată de concursurile, parcurile de distracții și paradele organizate de-a lungul timpului, devenind astfel un loc pentru prieteni”, transmit organizatorii Septemberfest

Festivalul Delahoya (12 septembrie)

Festivalul Delahoya este primul festival de muzică electronică din Cluj-Napoca și totodată cel mai longeviv din țară. Anul acesta evenimentul va avea loc pe data de 12 septembrie și va fi organizat pe Valea Gârbăului. Din line-up acestei ediții fac parte: Worakls, The Model, Shiver, Horace Dan D, Blanilla, alături de alți artiști și trupe. Pe lângă concerte, în cadrul evenimentului va avea loc și celebra paradă Delahoya, dar și câteva petreceri.

Crosul Companiilor (20 septembrie)

Ediția de toamnă a Crosului Companiilor se va desfășura pe data de 20 septembrie, startul competiției fiind dat în Piața Matei Corvin la ora 10.00.

Concurenții care doresc să participe la competiția sportivă vor avea de alergat un traseu de aproximativ 6 kilometri. Aceștia se pot înscrie în cursă fie individual, fie în echipe de maxim trei alergători. Pentru a participa la concurs, alergătorii trebuie să aibă cel puțin 18 ani împliniți, iar participanții cu vârsta sub 18 ani trebuie să aibă acordul scris al părinților. De asemenea, participanții la Crosul Companiilor trebuie să achite o taxă de 60 lei pentru fiecare alergător înscris în concurs. Cei interesați, pot să se înscrie în competiție completând formularul de pe site-ul evenimentului sportiv.

18 Plus Festival (26 – 27 septembrie)

În perioada 26 – 27 septembrie Cetățuia din Cluj-Napoca va fi din nou gazda unor concerte și proiecte artistice, culturale și educative inedite odată cu începerea unei noi ediții a festivalului 18 Plus.

Timp de două zile, pitorescul Deal al Cetățuii din Cluj-Napoca devine gazda celor mai provocatoare proiecte artistice din întreaga lume. Antrenând o mică armată de artiști în programul său, 18+ aduce instalații care-ți vor năuci simțurile, un carusel muzical sofisticat care îmbină nume cunoscute ale scenei internaționale cu proiecte underground pline de sevă, expoziții atipice, spații artistice colaborative, animatori de toate culorile şi workshop-uri cât se poate de inventive”, apare în descrierea festivalului.

Concert Eros Ramazzotti (24 septembrie)

Fanii clujeni ai lui Eros Ramazzotti își vor îndeplini un vis în această toamnă, acela de a-l vedea live pe îndrăgitul cântăreț italian. Pe data de 24 septembrie,  Eros Ramazzotti va susține primul său concert din Cluj-Napoca, la Sala Polivalentă.

Concertul pe care Eros Ramazzotti îl va susține la Cluj-Napoca face parte din turneul de promovare a ultimului său album, „Perfetto 2015”, lansat pe data de 12 mai”, conform Eventim, organizatorul evenimentului muzical.

Prețul biletelor pentru concertul artistului italian sunt cuprinse între 99 de lei şi 495 de lei, în funcție de distanța față de scenă şi de tipul locului (în picioare sau pe scaun).

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *