Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Ce poți face în minivacanța de 1 Decembrie în Cluj-Napoca

În acest an 1 Decembrie – Ziua Națională a României va avea loc într-o zi de marți, iar cu o zi înainte românii îl sărbătoresc pe Sfântul Andrei, ocrotitorul țării noastre. Cele două sărbători, împreună cu weekendul, oferă prilejul programării unei minivacanțe.

Dacă încă nu v-ați decis ce veți face în aceste patru zile libere, puteți face o vizită la Cluj-Napoca. În oraș vor fi organizate câteva evenimente dedicate Zilei Naționale a României, însă există numeroase alte activități pe care le puteți face dacă ați rămas în oraș.

Activități de weekend

Fie că locuiți în oraș sau sunteți doar turiști, în weekend puteți să faceți cumpărături pentru sărbătorile de iarnă. Acesta este o perioadă ideală pentru a lua cadouri pentru cei dragi.

În Cluj există numeroase magazine de cadouri și centre comerciale, iar acestea au pus deja în vânzare produsele cu tematica de iarnă. Astfel, veți avea suficient timp să vă plimbați prin magazine pentru a găsi cadourile ideale, atât pentru Moș Nicolae, cât și pentru Moș Crăciun.

Dacă obișnuiți să participați la evenimente culturale, în acest sfârșit de săptămână veți putea participa la o expoziție inedită și la un concert de operă.

Astfel, sâmbătă, 27 noiembrie, de la ora 11.00, va avea loc vernisajul expoziției, „Harry Potter şi adevărata istorie a farmaciei„ organizată de Muzeul Farmaciei, un obiectiv turistic din oraș pe care nu trebuie să îl ratați. De asemenea, duminică, 28 noiembrie, de la ora 19.00, José Carreras va susține ultimul său concert din România, la Sala Polivalentă, celebrul tenor spaniol intenționând să se retragă de pe scena muzicală internațională.

Activități de Sf. Andrei

Minivacanța se prelungește cu sărbătoarea Sf. Apostol Andrei, sfântul creștin ocrotitor al românilor. Cu această ocazie puteți participa la una dintre slujbele organizate în bisericile din centrul orașului. Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei apare în 30 noiembrie, în calendarele ortodox, romano-catolic, luteran și anglican.

Pe lângă asistarea la slujbă, veți avea ocazia să admirați și arhitectura bisericilor, unele dintre ele considerate monumente istorice și culturale, însă vă recomandăm și o plimbare, pe jos, prin centrul istoric al orașului.

De asemenea, după-amiaza puteți vizita Salina Turda, situată la 30 de kilometrii de oraș. Dacă v-ați mutat de curând în Cluj sau sunteți turiști, acesta este un alt obiectiv turistic pe care merită să îl vizitați.

Activități de 1 Decembrie

În ultima zi de minivacanță, în Cluj-Napoca se va sărbătorii 1 Decembrie – Ziua Națională a României. Cu această ocazie, în prima parte a zilei se vor organiza ceremonii de depunere de coroane de flori la diferite monumente din oraș și o paradă militară cu efective şi tehnică. De asemenea, la Opera Națională Română va avea loc, de la ora 14.00, a doua ediție a spectacolului „Copiii sărbătoresc Marea Unire”, organizat de Prefectură şi ISJ Cluj.

În acest an, administrația locală a renunțat la focurile de artificii care aveau loc, de obicei, în seara zilei de 1 Decembrie, în Piața Avram Iancu și a fost anulată şi retragerea cu torțe, organizată de militarii Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.

Tot de 1 Decembrie se va deschide și Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca. Timp de aproape o lună, Piața Unirii va fi „invadată” de căsuțele cu turtă dulce, cozonacii, produsele tradiționale, atelierele pentru copii şi ornamentele de Crăciun. De asemenea, tot aici va fi amenajat și un patinoar și o scenă unde vor avea loc concerte de colinde, clujenii având astfel ocazia să intre în spiritul sărbătorilor de iarnă.

Cover -
Cristina

Cristina

Cris este o persoană sociabilă, creativă și curioasă să descopere tot timpul lucruri noi. Uneori auto-didactă, îi plac provocările și nu renunță până nu găsește soluții la situațiile cu care se confruntă. Printre hobby-urile ei se numără cititul, excursiile, plimbatul cu bicicleta, bord game-urile, jocurile pe Playstation și vizionarea serialelor preferate. La facultate Cris a studiat jurnalismul, comunicarea mediatică, dar a urmat și cursuri de pedagogie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *