Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
Conferinței anuale pentru inovație
Conferinței anuale pentru inovație

Cluj-Napoca, ales gazdă a Conferinței Anuale pentru Inovație 2017

 

Cluj-Napoca a fost ales de Comisia Europeană pentru a fi gazda ediției din 2017 a Conferinței Anuale pentru Inovație. Anunțul a fost făcut de primarul Emil Boc, pe pagina acestuia de Facebook.

„Este oficial acum faptul că cea de-a cincea ediție a Conferinței Open Innovation 2.0 2017 va avea loc în inima Transilvaniei, România, la Cluj-Napoca. În timpul procesului de aplicare pentru găzduirea evenimentului, orașul a dovedit că are capacitatea conceptuală și leadership substanțial în zona de inovare pentru a putea fi gazda din 2017 a Conferinței OI2.0”, a fost publicat pe site-ul oficial al Comisiei Europene la finalul zilei de 8 noiembrie 2016.

Peste 300 de specialiști în inovare

La Conferința Comisiei Europene Open Innovation 2.0 din 2017 vor participa peste 300 de specialiști în inovare, factori de decizie politici, companii din toata Europa.

Este pentru prima dată când Conferința este organizată în Europa de Est, până acum, edițiile anterioare desfășurându-se la Dublin (de două ori), Espoo și Amsterdam.

Timp de aproape o săptămână, orașul nostru va fi gazda celui mai important eveniment în domeniul inovării susținut de Comisia Europeana.

O oportunitate deosebită pentru Cluj

„Alegerea Clujului pentru organizarea acestei conferințe reprezintă recunoașterea eforturilor comunității locale și regionale în crearea unui ecosistem deschis și funcțional pentru inovare. Alegerea orașului nostru pentru ediția din 2017 reprezintă o oportunitate deosebită pentru promovarea actorilor, proiectelor, ideilor, cunoștințelor, tehnologiilor dezvoltate în orașul nostru, în Transilvania și chiar în România.”, a explicat primarul Emil Boc.

Clujul, promovat la ediția din acest an, de la Amsterdam

Candidatura în vederea obținerii organizării acestui eveniment a fost posibilă datorită efortului comun depus de către Municipalitatea Cluj-Napoca și ARIES Transilvania. ARIES Transilvania și clusterul iTech Transilvania au reprezentat și promovat Clujul în luna mai a acestui an la ediția de la Amsterdam a Conferinței Open Innovation 2.0, ca hub de tehnologie cu un mare potențial de inovare, trezind interesul organizatorilor și participanților în descoperirea și valorificarea potențialului din aceasta regiune.

„În Clujul secolului XXI, viziunea comună trebuie să fie punctul de plecare în dezvoltarea orașului, iar inovarea, procesul prin care să creăm noi oportunități și piețe. Clusterele clujene din diferite domenii, împreună cu autoritățile și universitățile locale, au început deja să lucreze la proiecte comune, însă, pentru a reuși să punem pe picioare o strategie de dezvoltare pe termen lung a tuturor industriilor, trebuie să lăsăm concurența la o parte și să folosim resursele pe care le avem la dispoziție, să experimentăm și să dezvoltăm produse inovatoare, care să facă diferența. În 2017, vom face trecerea de la inovarea deschisă la învățarea conceptului de inovare deschisă 2.0. Deseori, inovarea apare atunci când oamenii din domenii diferite își dau mâna și lucrează împreună, iar IT-ul este componenta care coagulează ideile și face posibilă aducerea lor la îndemâna comunității. Conferința Inovare Deschisă 2.0 are rolul de a aduce în discuție aceste aspecte și de a ajuta Clujul să devină o piață care să genereze inovația”, a declarat Voicu Oprean, președintele ARIES Transilvania.

Cu ocazia Conferintei Clusterelor din Transilvania – Open Innovation, care a avut loc la Cluj în luna iunie a acestui an, Clujul a demonstrat că are capacitatea de a genera cadrul necesar pentru realizarea acțiunilor colaborative.

Consorțiul Clusterelor din Transilvania, care include pe lângă clusterul iTech Transilvania și Clusterul Mobilier Transilvania, Clusterul de Energie Regenerabila TREC, AgroTransilvania Cluster, Clusterul de Industrii Creative Transilvania, Transilvania Lifestyle și Clusterul Gusturi Transilvane, va asigura suportul pentru trecerea de la clustere la un Ecosistem Regional Deschis pentru Inovare, folosind conceptele de Inovare Deschisă 2.0.

Co-organizatori locali vor fi Primăria Municipiului Cluj-Napoca, ARIES Transilvania și Consorțiul Clusterelor din Transilvania.

Cover - Sursa foto: Conferința anuale pentru inovație
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *