Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Cluj-Napoca, în topul celor mai scumpe apartamente din țară

Cluj-Napoca este unul dintre cele mai scumpe orașe din țară în ceea ce privește prețul apartamentelor.

Orașul de pe Someș a înregistrat cele mai mari scumpiri în anul 2015, prețul mediu pe metru pătrat per apartament ajungând până 1.126  euro, potrivit unei analize realizate de Imobiliare, ro, cel mai cunoscut portal românesc specializat în afacerile imobiliare.

După cinci luni consecutive de creștere (din iunie până în octombrie), în noiembrie Indicele Imobiliare.ro a avut o evoluție descendentă. Astfel, prețul mediu cerut pentru apartamentele scoase la vânzare la nivel național s-a diminuat cu 1,6%, de la 980 la 964 de euro pe metru pătrat util; cu toate acestea, valoarea actuală este cu 4,7% mai mare decât cea consemnată în perioada similară a anului trecut, respectiv 921 de euro pe metru pătrat. Dintre marile orașe, cele mai mari creșteri au fost consemnate în Cluj-Napoca și Timișoara, în vreme ce la polul opus se situează Capitala”, potrivit analizei Imobiliare.ro

Clujul, lider în topul scumpirilor apartamentelor

Orașul Cluj-Napoca se află pe primul loc în clasamentul prețului mediu cerut pentru apartamentele scoase la vânzare la nivel național în 2015, realizat de Imobiliare.ro.

Clujul este urmat de Timișoara (de la 939 la 937 de euro/mp), Iași (de la 862 la 816 euro/mp), Constanța (de la 910 la 912 euro/mp), Brașov (de la 870 la 871 euro/mp) și București (de la 1.107 la 1.095 de euro/mp).

Potrivit analizei făcute de portalul specializat în afacerile imobiliare, în orașul de pe Someș pretențiile proprietarilor s-au diminuat cu 0,4% în noiembrie (de la 1.131 la 1.126 de euro pe metru pătrat), dar se situează cu 12,2% peste nivelul consemnat în perioada similară a anului trecut (1.004 euro pe metru pătrat).

Locuințele din blocurile vechi s-au scumpit cu 1,4% în ultimele 30 de zile (de la 1.140 la 1.156 de euro pe metru pătrat), ajungând astfel la un avans de 14,9% față de sfârșitul toamnei lui 2014 (când ajungeau la 1.006 euro pe metru pătrat).

Unitățile locative nou-construite, pe de altă parte, s-au ieftinit luna trecută cu 2,8% (de la 1.120 la 1.089 de euro pe metru pătrat), astfel că acum sunt cu 8,9% mai scumpe decât în urmă cu 12 luni (când atinseseră pragul de 1.000 de euro pe metru pătrat).

Cover -
Cristina

Cristina

Cris este o persoană sociabilă, creativă și curioasă să descopere tot timpul lucruri noi. Uneori auto-didactă, îi plac provocările și nu renunță până nu găsește soluții la situațiile cu care se confruntă. Printre hobby-urile ei se numără cititul, excursiile, plimbatul cu bicicleta, bord game-urile, jocurile pe Playstation și vizionarea serialelor preferate. La facultate Cris a studiat jurnalismul, comunicarea mediatică, dar a urmat și cursuri de pedagogie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *