Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Clujenii, așteptați la „Târgul de Fapte Bune” din Piața Muzeului

Zilele acestea Piața Muzeului din Cluj-Napoca este gazda unui „Târg de Fapte Bune”. În cadrul proiectului, demarat de echipa Day 15, clujenii își pot face o parte din cumpărăturile de Crăciun de la târg, iar orice produs cumpărat se transformă într-o faptă bună pentru ceilalți.

„Târgul de Fapte Bune” este deschis până pe data de 20 decembrie, de luni până vineri de la 16:00 la 22:00, iar sâmbătă și duminică de la 12:00 la 22:00.

Eveniment realizat cu implicarea comunității

În luna decembrie, echipa Day 15 reactivează Piața Muzeului – un spațiu care pe timpul verii este activat constant de clujeni și turiști, dar care pe timpul iernii rămâne gol – prin organizarea unui „Târg de Fapte Bune”.

Evenimentul este realizat cu implicarea comunității, iar fiecare activitate desfășurată aici se transformă într-o acțiune menită să influențeze viețile altor persoane în bine. În total, opt ONG-uri sunt prezente, zilnic, în Piața Muzeului pentru a-și prezenta proiectele comunitare.

La târg veți găsi căsuțe din lemn frumos decorate, lucrușoare, bunătăți și activități pentru cei mici și cei mari realizate de ONG-urile participante. ONG-urile de la Târgul de Fapte Bune Day 15 au ales fiecare câte un proiect pentru care strâng donații din partea vizitatorilor. Orice acțiune sau produs luat de aici se va materializa în sume de bani necesare pentru reușita acestor inițiative. Toate aceste informații vor fi afișate pe căsuțele unde fiecare organizație își va desfășura activitatea”, transmit organizatorii evenimentului.

Organizațiile și proiectele prezente la „Târgul de Fapte Bune”

ASTRU Cluj – desfășoară un proiect de educație non-formală în mai multe localități rurale din județul Cluj;

Cluburile Rotaract din Cluj-Napoca – prezente la târg cu proiectul „O cană de poveste”, prin care vor contribui la amenajarea unei biblioteci la o școală din mediul rural;

Fundația pentru Implicarea Tinerilor (prin Fondul YouthBank Cluj) – încurajează elevii să creeze proiecte pentru dezvoltarea comunității;

Asociația KIFOR – îl aduce la târg pe Moșul lui KIFOR, care va dona sumele strânse în cadrul evenimentului pentru copiii orfani;

Fundația Părinți din România – propune proiectul „Susține continuarea PEDITEL 1791” – primul call center non-stop, unde un medic specialist răspunde întrebărilor legate de sănătatea copiilor;

Asociația Preventis – dorește să adune bani pentru un program de prevenire a consumului de droguri;

Organizația Studenților din Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (OSUT) – prezentă la târg cu proiectul „Din suflet de student”, care își propune strângerea unor sume de bani pentru mai multe familii nevoiașe;

Road Runner Society – vrea să dezvolte, cu ajutorul comunității, proiectul HAMBAR.LiVE – un loc pentru relaxare și socializare în satul Durușa, dar și cămara produselor Durușa Flavour;

Obiecte hand made și ateliere pentru copii

Pe lângă ONG-urile prezente la eveniment, la „Târgul de Fapte Bune” puteți găsi și căsuțe de lemn unde se vând obiectele lucrate manual, precum și spații unde sunt organizate diferite ateliere dedicate copiilor, și nu numai.

La târg vom găsi decorațiuni de Crăciun, ateliere în cadrul cărora copiii și nu numai, vor putea să-și confecționeze decorațiuni, căni de poveste, obiecte realizate manual, felicitări de Crăciun, modele din baloane, facepainting, ateliere de scris scrisori lui Moș Crăciun, „blând date” cu o carte, prăjituri, muzica live și recital de colinde”, mai transmit organizatorii evenimentului.

Day 15 este inițiativa care transformă spațiul public în ceva inedit și unul dintre proiectele strategice din cadrul programului „Cluj 2015- Capitala Europeană a Tineretului”. Prin acțiuni simple desfășurate lună de lună, în mai multe locuri din Cluj-Napoca, echipa Day 15 a schimbat câte puțin fața orașului.

Cover -
Cristina

Cristina

Cris este o persoană sociabilă, creativă și curioasă să descopere tot timpul lucruri noi. Uneori auto-didactă, îi plac provocările și nu renunță până nu găsește soluții la situațiile cu care se confruntă. Printre hobby-urile ei se numără cititul, excursiile, plimbatul cu bicicleta, bord game-urile, jocurile pe Playstation și vizionarea serialelor preferate. La facultate Cris a studiat jurnalismul, comunicarea mediatică, dar a urmat și cursuri de pedagogie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *