Search
Generic filters
Exact matches only

Clujul devine capitala cărții, timp de o săptămână

Clujenii pasionați de lectură sunt așteptați să participe la cea de-a treia ediție a Festivalului Internațional de Carte Transilvania (FICT), care se desfășoară în perioada 6 – 11 octombrie, în Cluj-Napoca.

Timp de aproape o săptămână, Clujul devine „capitala” cărții, iar în cadrul evenimentului participanții pot afla care sunt cele mai recente cărți lansate pe piață,  dar și care sunt cei mai citiți scriitori contemporani și clasici.

Marș al lecturii

Cea de-a treia ediție a Festivalului Internațional de Carte Transilvania începe marți, 6 octombrie, la ora 12.00, cu un „Marș al lecturii”, care va porni din fața sediului central al Universității Babeș-Bolyai și va ajunge până în Piața Unirii, unde are loc deschiderea oficială a festivalului.

Toți Cititorii (cu majusculă) sunt așteptați la ora 12.00 în fața Universității Babeș-Bolyai. Semn de recunoaștere, o carte la purtător! Cei care doresc vor citi cu glas tare un fragment din cartea purtată. Scriitorii participanți sunt invitați să dea startul la lectură”, transmit organizatorii evenimentului.

Lansări de carte, concerte și teatru

În cadrul evenimentului vor avea loc numeroase evenimente, pentru toate vârstele. Astfel, participanții vor avea de ales din numeroasele cărți prezente la târgul festivalului, unele dintre ele lansate chiar în cadrul lui, vor putea lua autografe de la scriitori preferați sau vor avea ocazia să participe la sesiuni de discuții cu scriitori, la conferințe, recitaluri și lecturi publice, dar și la numeroase evenimente artistice și muzicale.

Aflat la cea de-a treia ediție, Festivalul Internațional de Carte Transilvania este un eveniment de anvergură internațională care susține cultura scrisă română şi universală. Vor avea loc peste 250 de lansări de carte, recitaluri de poezie şi lecturi publice, întâlniri cu peste 400 de scriitori români şi străini, conferințe, colocvii, spectacole de teatru şi dans, precum și numeroase concerte”, mai transmit organizatorii FICT.

Printre cei care vor urca pe scena FICT 2015 se numără: Rertro Red Hats (standard jazz), The Hourglass (symphonic/gothic metal), FUNKorporation (garage funk, jazzy soul, balkan pop), Partizan (rock alternativ), Țapinarii (folk alternativ), The Gang Band (rock and roll), Ansamblul Flauto Dolce (muzică veche din România, cu instrumente de epocă), dar și Nicolae Pițiș și Maria Casandra Hauși (muzică tradițională).

Festivalul Internațional de Carte Transilvania susține candidatura orașului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.

Vezi și alte evenimente din această săptămână.

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *