Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Clujul, județul cu cea mai mare promovabilitate la BAC 2016

Județul Cluj se află pe primul loc în țară în ceea ce privește procentul de promovare la sesiunea din vară a examenului de Bacalaureat 2016. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Cluj, 83% dintre elevii care au susținut examenul l-au și promovat.

Notele examenului de Bacalaureat au fost afișate marți după amiaza, 12 iulie, atât la sediile centrelor de examinare, cât și pe Edu.ro, site-ul Ministerului Educației, unde acestea pot fi consultate.

Cel mai mare procent de promovare din țară

Conform unor statistici făcute publice de către ISJ Cluj, 83,32% dintre elevii înscriși în județul Cluj la sesiunea de vară a Bacalaureatului au promovat examenul, având medii peste 6.00. Dintre aceștia, majoritatea au făcut parte din promoția curentă, care a susținut pentru prima oară examenul.

La nivelul județului Cluj s-au înregistrat 503 note de 10, 13 dintre acestea au fost la Limba și Literatura Română, 15 la limba maternă, 237 la proba de profil și 239 la proba la alegere. În ceea ce privește procentul de promovare per probe, acesta a fost de 93% la fiecare probă de examen.

2 medii de 10 la nivelul județului Cluj

Potrivit datelor ISJ Cluj, la nivelul județului au fost acordate două medii de 10. O medie de 10 a fost obținută de un elev al Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu”, iar o alta de către un elev de la Colegiul Național „George Barițiu”, ambele școli fiind în Cluj-Napoca.

De asemenea, aproape 1000 de candidați au obținut media între 9-9,99 și peste 2000 de candidați au avut media între 8-9,99, toți făcând parte din promoția curentă.

Procent de promovare de 100% la 19 scoli

La nivel județean, 19 școli din județ au înregistrat procent de promovare de 100%, dintr-un total de 65 de unități de învățământ de stat şi privat și doar 5 licee au avut un procent de promovare sub 40% .

Cele 19 școli din județ cu promovabilitate 100% sunt: Liceul Teoretic „Avram Iancu” Cluj-Napoca, Liceul Teoretic „Gheorghe Șincai” Cluj-Napoca, Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” Cluj-Napoca, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” Cluj-Napoca, Colegiul Național „George Barițiu” Cluj-Napoca, Liceul De Informatică „Tiberiu Popoviciu” Cluj-Napoca, Colegiul Național „Emil Racoviță” Cluj-Napoca, Colegiul Național Pedagogic „Gheorghe Lazăr” Cluj-Napoca, Liceul Teoretic „Lucian Blaga” Cluj-Napoca, Liceul Teoretic „Lucian Blaga” Cluj-Napoca, Liceul Unitarian „Janos Zsigmond” Cluj-Napoca, Colegiul De Muzică „Sigismund Toduță” Cluj-Napoca, Seminarul Teologic Ortodox Cluj-Napoca, Liceul Teoretic Creștin „Pro Deo” Cluj-Napoca, Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” Cluj-Napoca, Liceul Tehnologic Ucecom „Spiru Haret” Cluj-Napoca, Liceul Tehnologic „Horea Cloșca Și Crișan” Cluj-Napoca, Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu” Cluj-Napoca, Transylvania College The Cambridge International School In Cluj și Colegiul Tehnic Turda.

Conform datelor IPJ Cluj, în ultimii cinci ani județul Cluj a avut un ritm constant de creștere a procentului de promovare la Bacalaureat, după cum urmează: 2013 – 70,99; 2014 – 73,91; 2015 – 82,18; 2016 – 83,32%.

Cover -
Cristina

Cristina

Cris este o persoană sociabilă, creativă și curioasă să descopere tot timpul lucruri noi. Uneori auto-didactă, îi plac provocările și nu renunță până nu găsește soluții la situațiile cu care se confruntă. Printre hobby-urile ei se numără cititul, excursiile, plimbatul cu bicicleta, bord game-urile, jocurile pe Playstation și vizionarea serialelor preferate. La facultate Cris a studiat jurnalismul, comunicarea mediatică, dar a urmat și cursuri de pedagogie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *