Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Concertele și spectacolele de Crăciun din Cluj-Napoca

În fiecare an, în perioada sărbătorilor de iarnă, în Cluj-Napoca se organizează un Târg de Crăciun, unde au loc numeroase evenimente culturale și concerte de colinde și alte melodii dedicate acestui anotimp.

Dacă v-ați decis ca în acest an să petreceți Crăciunul în Cluj-Napoca, puteți participa la spectacole de balet și de operă, dar și la două concerte de muzică live, dedicate acestei sărbători.

Concertul de colinde românești

Cu câteva zile înainte de Crăciun, clujenii sunt invitați să participe la un Concert de colinde românești. Spectacolul va avea loc marți, 22 decembrie, ora 19.00, la Auditorium Maximum a Universității Babeș-Bolyai și este susținut de către instrumentiștii Filarmonicii de Stat Transilvania și soliștii Operei Naționale Române Cluj-Napoca sub bagheta bagheta dirijorului Cornel Groza.

Aflat la cea de-a treia ediție, „Concertul de colinde românești” este organizat în scop caritabil. Fondurile adunate se vor dona Asociației „Christiana’’ Cluj, care acordă asistenţă socială, medicală şi educativă copiilor orfani sau proveniţi din familii dezorganizate.

Programul serii va include 13 colinde vechi românești precum: „Moș Crăciun’’, „Aseară pe-nserate’’, „Maria se preumbla”, „O, ce veste minunată!’’, „Sus la naltul ceriuluiu”, „În orașul Vifleem”, „Noi în seara de Crăciun’’, „Astăzi S-a născut Hristos’’, „Colo sus pe vremea-ceea’’, „Cerul și Pământul’’, „Iată, vin colindători’’, „Doamne, a Tale cuvinte’’, „Minunea din Cana Galileea’’.

Baletul „Spărgătorul de nuci”

Evenimentele dedicate Crăciunului continuă miercuri, 23 decembrie 2015, cu un spectacol de balet. Cu două zile înainte de Nașterea Domnului, la Opera Națională Română din Cluj-Napoca va avea loc baletul „Spărgătorul de nuci”, una dintre cele mai îndrăgite povești de Crăciun, pusă în scenă pe muzica renumitului compozitor P.I. Ceaikovski. Spectacolul va începe la ora 18.30 și, alături de balerinii Operei Române, pe scenă va urca și un grup de elevi de la Liceul de Coregrafie din Cluj-Napoca.

Opera „Prinţul Árgyélus”

În Ajunul Crăciunului, 24 decembrie, de la ora 16.00, la Opera Maghiară din Cluj-Napoca va avea loc o nouă reprezentație a operei „Prinţul Árgyélus”, un spectacol pentru copii cu prinți, zâne şi vrăjitoare, inspirat dintr-un basm popular maghiar. Premiera absolută a spectacolului a avut loc sâmbătă 5 decembrie 2015.

Concerte de iarnă în Piața Unirii

În prima zi de Crăciun, 25 decembrie 2015, puteți face o plimbare în centru orașului, pentru a admira decorațiunile de iarnă și pentru a vă relaxa pe patinoarul amenajat în Piața Unirii. Acesta este deschis între orele 10.00 și 22.00. De asemenea, pentru a vă încălzi puteți bea o cană de vin fiert sau de ceai fierbinte și vă puteți delecta cu produsele de sezon ce se vând la căsuțele amenajate în cadrul Târgului de Crăciun. În plus, odată ce se lasă seara, de la ora 18.30, puteți asculta un concert de muzică live susținut de TonyJay & Band! Pe scena Târgului de Crăciun.

A doua zi de Crăciun, 26 decembrie 2015, este și ultima zi a Târgului de Crăciun din Cluj-Napoca. Astfel, dacă vă aflați în oraș în această zi, puteți profita de ocazie pentru a retrăi magia sărbătorilor de iarnă în centrul orașului. În timpul zilei te vei putea relaxa pe patinoarul din Piața Unirii, iar seara, de la ora 18:30 veți putea asista la spectacolul „Seara de Crăciun”, un recital de pian cu Olga Bordaș și soliștii Alexandra Horotan, Eva Iordan, Horațiu Ruști, Alin Dan Rusu.

Cover -
Cristina

Cristina

Cris este o persoană sociabilă, creativă și curioasă să descopere tot timpul lucruri noi. Uneori auto-didactă, îi plac provocările și nu renunță până nu găsește soluții la situațiile cu care se confruntă. Printre hobby-urile ei se numără cititul, excursiile, plimbatul cu bicicleta, bord game-urile, jocurile pe Playstation și vizionarea serialelor preferate. La facultate Cris a studiat jurnalismul, comunicarea mediatică, dar a urmat și cursuri de pedagogie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *