Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Cum îți poți petrece un weekend în Cluj-Napoca?

Cluj-Napoca este cel de-al doilea oraș ca mărime din România, după capitala București. Este știut deja faptul că este un oraș mereu tânăr, principalele motive fiind acelea că aici se află unul dintre cele mai mari centre universitare din țară.

Universități publice sau private de renume internațional își au sediul aici motiv pentru care orașul oferă foarte multe oportunități de dezvoltare personală și profesională pentru tineri, în toate domeniile, Clujul fiind numit „Silicon Valley de România”.

Fiind un oraș universitar care dorește să atragă cât mai mulți tineri, Clujul oferă o mulțime de oportunități de petrecere a timpului liber, de la activități și evenimente sportive până la nopți petrecute alături de prieteni în cluburile din oraș.

Dacă ați rămas în weekend în oraș și nu știți ce să faceți sau nu cunoaște încă bine orașul pentru că v-ați mutat de curând, iată câteva sugestii.

Ziua de sâmbătă puteți să o dedicați mișcării în aer liber. Dimineața puteți ieși să alergați. Clujul are numeroase parcuri și spații verzi în care puteți să alergați sau să faceți diverse exerciții, astfel vă veți umple de energie pentru întreaga zi. Dacă sunteți un iubitor al naturii după-amiaza puteți ieși la un picnic într-unul din parcurile din oraș, împreună cu prietenii sau puteți să vă relaxați citind pe o banca sau pe o pătură, în parc. De asemenea, dacă vă doriți o zi mai relaxantă, tot după-amiaza puteți merge la un film într-unul din cele trei cinematografe mari din oraș unde puteți opta fie pentru un film în format clasic, fie pentru unul în format 3D. Seara puteți face o plimbare împreună cu prietenii în centrul vechi al orașului după care să urcați pe Cetățuie să admirați apusul soarelui. Cu această ocazie puteți admira și peisajul.

Duminica puteți să faceți câteva activități mai relaxante. Dimineața puteți ieși să luați micul dejun în oraș. Un avantaj al faptului că orașul este un centru universitar este faptul că aici se găsesc numeroase localuri. Cred că oricare dintre noi își permite să ia micul dejun în oraș cel puțin o dată pe săptămână, iar cafenele din centrul orașului sunt foarte căutate pentru acest lucru. Vara vă recomandăm terasele din centrul istoric al orașului atât pentru calitatea serviciilor, cât și pentru peisajul din jur. După-amiaza puteți să mergeți la shopping. Aici există trei mari centre comerciale în care se regăsesc numeroase branduri de renume internațional care au diferite domenii de activitate. Dacă nu sunteți fani ai centrelor comerciale puteți lua orașul la pas pentru a vizita magazinele mici. Seara, dacă v-a mai rămas energie, puteți merge împreună cu prietenii la un eveniment sportiv, la un concert sau puteți ieși la dans într-un club.

Cover -
Cristina

Cristina

Cris este o persoană sociabilă, creativă și curioasă să descopere tot timpul lucruri noi. Uneori auto-didactă, îi plac provocările și nu renunță până nu găsește soluții la situațiile cu care se confruntă. Printre hobby-urile ei se numără cititul, excursiile, plimbatul cu bicicleta, bord game-urile, jocurile pe Playstation și vizionarea serialelor preferate. La facultate Cris a studiat jurnalismul, comunicarea mediatică, dar a urmat și cursuri de pedagogie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *