logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Evenimente interactive, de Ziua Copilului în Cluj-Napoca

Ziua Internațională a copilului este sărbătorită în fiecare an, la nivel mondial, pe data de 1 iunie. În această zi, pentru copiii de toate vârstele sunt organizate diferite evenimente interactive. Printre orașele din țara noastră care celebrează Ziua Copilului se numără și Cluj-Napoca. Aici, prichindeii vor avea parte de numeroase concursuri, jocuri și activități distractive, atât în aer liber, cât și în diferite locații din oraș.

Parcul Grigorescu

Evenimentele dedicate Zilei Internaționale a copilului au debutat deja în Parcul Grigorescu (pe malul Someșului) încă din weekend. Aici are loc evenimentul „Jocurile copilăriei în Caravana Veseliei”, cu activități dedicate celor mici.

Astfel, până pe data de 1 iunie (inclusiv), între orele 10.00 și 20.00, copiii prezenți în Parcul Grigorescu pot cânta, dansa, meșterii, se pot juca și pot participa la concursuri sportive cu premii și la jocuri în echipe.

Parcul Central

De 1 iunie, în Parcul Central debutează festivalul LollyBoom, dedicat întregii familii. Timp de 5 zile, până pe data de 5 iunie, aici vor avea loc manifestări de dans, teatru de păpuși, spectacole de magie, face panting, proiecții de film, escaladă, tras cu arcul și multe altele. Aceste evenimente vor fi completate de numeroase ateliere: de creație, de desen, pictură, muzică, de gătit și de ceramică (olărit).

Lolly Boom este la cea de a doua ediție, iar ca urmare a succesului de anul trecut și-a prelungit activitatea de la trei zile de sărbătoare la cinci. Pentru ateliere și alte activități, părinții își pot înscrie copiii la fața locului sau online accesând site-ul Lolly Boom.

Parcul Iulius

Pe 1 Iunie, cei mai mici dintre copii sunt așteptați începând cu ora 17.00, în Parcul Iulius, pentru a participa la „ROGVAIV”, un spectacol de teatru nonverbal educativ, ce va include muzica live, sunete delicate și imagini sugestive, spectacolul își propune să le prezinte celor mici culorile. Programul este recomandat celor mai mici dintre spectatori, începând cu vârsta de la 1 anișor.

De la ora 19.00, tot aici va fi pus în scenă spectacolul de teatru de păpuși „Pădurea fermecată”, care își propune să-i aducă pe prichindei mai aproape de natură. Copiii vor face cunoștință cu pădurea și cu prietenii ei și vor afla ce daruri are codrul pentru oameni și cât de importante sunt acestea pentru echilibrul mediului care ne înconjoară.

Ziua dedicată copiilor se va încheia cu câteva proiecții de scurtmetraje pentru copii, începând de la ora 21.00. Acestea sunt proiectate prin intermediul festivalului Cluj-Shorts, în colaborare cu Cinemobilul.

Polus Center

Evenimentele dedicate copiilor continuă și în weekend. Pe data de 5 iunie, la Polus Center va avea loc evenimentul „Raliul Distracției”, dedicat copiilor de toate vârstele. În parcarea centrului comercial vor fi amenajate trei zone: Action Zone, Fun Zone și Special Zone unde, începând de la ora 10.00 dimineața, vor fi organizate numeroase evenimente menite să aducă zâmbetul prichindeilor.

Astfel, în „Action Zone” vor avea loc două competiții: XCE Eliminator la bicicletă, unde se pot înscrie copiii cu vârsta de până la 12 ani și Polus Junior Cup la karting, unde se pot înscrie copii cu vârsta cuprinsă între 7 şi 12 ani.

În „Fun Zone” cei mici vor putea desena pe asfalt, vor putea construii cu piese de lego și vor putea participa la un concurs de tras cu arcul, unul de popice și la concursul „Construcție casă din Toobeez”.

Evenimentele de la Polus Center vor continua în „Special Zone” unde copii vor avea ocazia să vadă cum arată interiorul unei mașini de raliu.

De asemenea, în afara activităților specifice fiecărei zone, copiii vor avea parte de pictură pe față, baloane modelate, dulciuri şi surprize din partea echipei NRA. În cazul în care va ploua, concursul de karting va fi anulat iar restul activităților vor avea loc în incinta centrului comercial Polus.

Acestor evenimente li se adaugă Concertul Educativ – Muzică de filme, susținut miercuri, 1 iunie, de la ora 17.00, de Filarmonica de Stat Transilvania; expoziția de Lego de la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, din perioada 30 mai – 5 iunie; expoziția temporară „,Harry Potter și adevărata istorie a farmaciei”, de la Muzeul Farmaciei și spectacolul „Jurassic Experience – Dinozaurii Invadează Cluj-Napoca”, dedicat atât copiilor, cât și adulților, ce are loc duminică, 5 iunie, de la ora 17:00, la Sala Polivalentă.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.