Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
anticafenea-scout-house
anticafenea-scout-house

În Cluj se deschide o anticafenea

 

O anticafenea se deschide miercuri, 9 noiembrie, în Cluj-Napoca, aceasta urmând a fi cunoscută sub numele de Scout House (n.r. „Casa Cercetașilor”). Spre deosebire de restul localurilor din oraș, clienții vor plăti aici doar timpul „consumat”.

Pentru un oraș vibrant în care multe minți creative aduc la viață numeroase proiecte este nevoie de mai multe spații pe măsură care să țină pasul cu nevoile creatorilor. Având în vedere acest lucru, cercetașii din Cluj-Napoca propun ideea curajoasă de anticafenea, care pune la dispoziția publicului un spațiu versatil. Acest loc poartă numele de ScoutHouse şi este situat într-o zonă centrală a Clujului, pe str. Victor Babeş nr 33, et IV.

Localul unde se consumă timp

Conceptul de anticafenea după care ScoutHouse va funcționa este unul nou în Cluj. În comparație cu o cafenea, în care plăteşti consumația, aici vei „consuma” timp. Tariful de 5 lei pe oră va include diverse facilități precum: wi-fi rapid, videoproiector, imprimantă, iar cafeaua, ceaiul, apa și ocazionalele gustări vor fi asigurate la discreție din partea cercetașilor. Pe lângă toate acestea, publicul este liber să își aducă de acasă mâncare și băuturi non-alcoolice. De asemenea, în ScoutHouse se vor organiza cursuri, ateliere, concerte, expoziții, proiecții de filme, seri de lectură și multe altele.

Deschiderea anticafenelei

Deschiderea are loc miercuri, 9 noiembrie 2016, la ora 18, printr-un eveniment muzical specific cercetaşilor: chităreala. În deschiderea concertului va fi prezentat publicului conceptul de anticafenea şi cum s-a realizat ScoutHouse, de la idee la spaţiu palpabil. După terminarea concertului, anticafeneaua rămâne deschisă până la ora 22, pentru ca publicul să experimenteze o parte din ceea ce poate oferi: boardgames, concert unplugged la chitară, loc de şuetă, dar şi orice altceva ar dori cei care îi calcă pragul.

Organizația Națională Cercetașii României oferă tinerilor un cadru benefic pentru a se dezvolta personal printr-un sistem de educație non-formală. Cercetașii încearcă să aibă un impact pozitiv asupra comunităţilor din care fac parte, prin implicare activă și voluntariat. Astfel, ScoutHouse devine noul sediu al cercetașilor din Cluj, dar oferă și publicului clujean un spațiu plăcut în care oricine va putea să își pună în valoare ideile.

Cover - Sursa foto: Anticafenea -Scout House
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *