Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Începe redistribuirea pachetelor alimentare oferite de Primăria Cluj-Napoca

 

Luni, 18 ianuarie 2016, Primăria Cluj-Napoca va demara etapa de redistribuire a pachetelor alimentare pentru persoanele defavorizate din oraș.

În urma primei perioade de distribuire a alimentelor pentru familiile sărace din municipiu au rămas 5.787 de pachete. Acestea sunt oferite printr-un program inițiat de Primăria Cluj-Napoca în urmă cu trei ani și este diferit de cel privind ajutoarele alimentare date de Uniunea Europeană.

Redistribuirea ajutoarelor alimentare se face pe lista suplimentară, pe baza actului de identitate în original și în copie, precum și a documentelor justificative în copie, privind categoria de beneficiar, iar copiile documentelor vor rămâne la punctul de distribuție.

Prin acest proiect se oferă şansa şi altor categorii de persoane, în afara celor prevăzute în programul european, de a beneficia de ajutoare alimentare. Astfel, de aceste alimente pot beneficia: persoane cu handicap grav şi accentuat, beneficiari de ajutor social, persoane vârstnice și persoane din alte categorii sociale aflate în evidențele Direcţiei de Asistenţă Socială şi Medicală.

Pentru buna desfășurare a programului Consiliul Local a alocat, printr-o hotărâre luată în acest an, suma de 1,3 milioane de lei.

Conform datelor furnizate de primărie, fiecare pachet conține 7 produse alimentare: 1 l ulei de floarea soarelui, 1 kg făină albă, 1 kg zahăr, 1 kg orez, 1 conservă carne de porc, 1 conservă pate şi 1 conservă carne de vită. Costul unui pachet este de 13,93 lei fără TVA.

Pentru a intra în posesia lor beneficiarii trebuie să se prezinte la unul din cele opt centre de distribuție. Redistribuirea alimentelor începe luni, 18 ianuarie 2016 și se desfășoară după următorul program: de luni până miercuri între orele 08:30 şi 15:30, joi de la 08:30 la 16:30, iar vineri de la 08:30 la 14:00.

Cele 8 puncte de distribuție a pachetelor alimentare

  • Clubul pensionarilor Mănăștur – str. Arinilor, nr. 11
  • Clubul pensionarilor Mărăști – str. Aurel Vlaicu, nr. 3A
  • Clubul pensionarilor Horea – str. Horea, nr. 108
  • Clubul pensionarilor Grigorescu – str. Eremia Grigorescu, nr. 132
  • Clubul pensionarilor Zorilor – str. Louis Pasteur, nr. 77
  • Clubul pensionarilor Someșeni – str. Traian Vuia, nr. 41
  • Primăria de cartier Gheorgheni – str. Băișoara, nr.4A
  • Primăria de cartier Iris – Piața Liebcknecht, nr. 7-8

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Cristina

Cristina

Cris este o persoană sociabilă, creativă și curioasă să descopere tot timpul lucruri noi. Uneori auto-didactă, îi plac provocările și nu renunță până nu găsește soluții la situațiile cu care se confruntă. Printre hobby-urile ei se numără cititul, excursiile, plimbatul cu bicicleta, bord game-urile, jocurile pe Playstation și vizionarea serialelor preferate. La facultate Cris a studiat jurnalismul, comunicarea mediatică, dar a urmat și cursuri de pedagogie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *