Search
Generic filters
Exact matches only

Învățăm să ne jucăm sau învățăm jucându-ne?

Rolul fiecărui părinte este de a-și susține copilul în drumul său prin viață și de a contribui la îndeplinirea visurilor acestuia. Fiecare copil are nevoie de instrumente care să-l ajute să se cunoască, să privească viitorul cu încredere, să-și poarte de grijă lui și altora și să exprime liber tot ce simte.

Există numeroase activități pe care copiii le pot exersa pentru a înțelege mai bine lucrurile, a gândi critic și în final, pentru a putea pune întrebări și a găsi soluții. La Party Cluj acestea sunt doar câteva dintre ele:

Șah pentru copii

Jocul de șah captivează mintea umană de foarte mult timp, dintr-un simplu motiv, el este distractiv. Beneficiile pe care le au copiii în urma practicării acestuia nu trebuie trecute cu vederea. Iată care sunt acestea:

 • Contribuie la dezvoltarea inteligenței celor mici;
 • Îi ajută pe copii să ia decizii dificile și abstracte în mod independent;
 • Îmbunătățește abilitățile de memorie;
 • Încurajează gândirea critică, creativă și originală;
 • Datorită șahului, copiii învață să gândească logic și eficient;
 • Prin șah se exersează luarea rapidă a deciziilor.

Construcții cu piese Lego

Piesele Lego aduc multe beneficii care stau la baza dezvoltării copiilor. Indiferent de sexul sau vârsta copilului, jucăriile Lego rămân mereu fascinate. Plăcerea de a construii apare de la copiii mici până la cei mari și chiar dacă se joacă aceștia își dezvoltă diferite abilități, , toți acești copii își dezvoltă diferite abilități în funcție de vârstă și de tipul de construcție pe care aleg să îl facă. Câteva dintre acestea sunt:

 • Dezvoltă creativitatea

În procesul de asamblare, copiii își pun imaginația la contribuție și folosind piesele de la construcțiile deja cunoscute, vor alcătuii alte modele inedite.

 • Ajută gândirea spațială și matematică

Construcția cu Lego susține orientarea spațială și conștientizarea proporțiilor și a tiparelor, reprezentând de multe ori prima experiență a copiilor cu un obiect tridimensional.

 • Dezvoltă abilități de motricitate fină

Deoarece nu întotdeauna este ușor să combini piesele Lego cum îți dorești tu, acestea îi ajută pe copiii care le folosesc să-și dezvolte abilitățile motrice fine importante pentru orice vârstă.

 • Dezvoltă răbdarea și perseverența

Răbdarea de a rămâne calm și perseverența de a ști că încercările tale vor da roade în final par destul de dificil de obținut de la un copil.

 • Dezvoltă cooperarea și lucrul în echipă

Pentru a construi în echipă, copiii trebuie să învețe cum să colaboreze și să fie de acord asupra planului de construcție, dar și care sunt cele mai bune idei pentru realizarea obiectivului produs.

Pictura pentru copii

Copiilor le place să deseneze încă de la cele mai mici vârste. Ei sunt fascinați de culori și creioane, dar și de lucrurile pe care le  pot crea cu acestea. Chiar dacă un copil nu are un talent la desen, atelierele de pictură îl pot ajuta să-și dezvolte o serie de abilități precum:

 • Percepția vizuală

Pictura exersează abilitatea de a distinge între tonurile și intensitățile culorilor și de a aprofunda relațiile dintre culori.

 • Reprezentarea tridimensională a obiectelor

Prin desenarea obiectelor, copiii își exersează abilitatea de a reprezenta și percepe obiectele tridimensional.

 • Atenția la detalii;

Copiii percep cum să-și concentreze atenția atât la detaliile pe care le desenează, cât și la obiectele din jurul lor.

 • Exprimarea emoțiilor;

Pictura îi ajută pe copii să își exprime, recunoască și gestioneze emoțiile prin intermediul culorilor și formelor.

 • Creativitatea

Prin pictură, imaginația și creativitatea copiilor sunt puse la încercare. Ei învață să apeleze la imaginație, să vadă lucrurile din perspective diferite, să gândească neconvențional, iar toate aceste lucruri îi pot ajuta mai târziu în procesul de învățare și de rezolvare a problemelor.

Tenisul de masă pentru copii

Tenisul de masă este un sport excelent pentru copii, care susține dezvoltarea sănătoasă a acestora. Deoarece nu este un sport de contact, în practicarea sa nu au loc accidentări iar gradul de dificultate crește odată cu nivelul de pregătire. Mai mult, el ajută corpul să se dezvolte armonios, dar și alte aptitudini precum:

 • Coordonarea mișcărilor și a vitezei de reacție

Datorită dimensiunilor mici ale mesei de joc, coordonarea este importantă pentru a plasa mingea exact în locul unde este greu de ajuns de către adversar. În plus, ritmului de joc, este nevoie de viteză în deplasarea a jucătorilor către minge, dar și de schimbări de strategie.

 • Concentrarea

Nivelul de concentrare este exersat prin urmărirea traiectoriei mingii, și a vitezei cu care se desfășoară schimburile de mingi din timpul jocului.

 • Disciplina

Antrenamentul, competiția și obișnuința de a socializa vor induce în timp pentru copil spiritul de disciplină, el fiind prezent în viața socială încă de la vârste fragede.

Încă de când copii sunt mici trebuie să fim preocupați de abilitățile pe care vrem să le dobândească pe parcursul vieții. Alege ce-i mai potrivit pentru copilul tău și oferă-i oportunitățile să crească și să ajungă un om mare. Pune bazele potrivite educației lui, ca el să facă alegerile potrivite când va fi mare.

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *