logo
Generic filters
Exact matches only

Meciul România – Spania din Cupa Davis ar putea avea loc la Cluj

Sursă foto: dreamstime.com

 

România s-a calificat în turul doi al Grupei I din Cupa Davi după a învins, la sfârșitul săptămânii trecute, cu scorul de 4-1, reprezentativa Sloveniei. În urma acestei calificări, echipa națională urmează să întâlnească reprezentativa Spaniei, pe teren propriu, iar partida s-a putea juca la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. 

Soarta întâlnirii dinte România și Slovacia, care a avut loc în 5 și 6 martie 2016, la Arad, a fost decisă încă de sâmbătă, după meciul de dublu, cele două jocuri de simplu de duminică s-au disputat după sistemul „cel mai bun din trei seturi”. Adrian Ungur a pierdut, 3-6, 4-6, jocul cu Blaz Rola, pentru ca Marius Copil să mai bifeze o nouă victorie, în fața unui public extrem de numeros, 6-3, 6-3 cu Tomislav Ternar.

Cred că era de așteptat să vină în număr atât de mare, pentru că am avut pentru prima oară, la Arad, un meci de Cupa Davis și cine știe când se va mai organiza un alt meci aici. Ne-am simțit foarte bine aici, băieții afirmând și ei același lucru, și dorim să revenim pentru a juca, cât de curând”, a spus Marius Copil, potrivit unui comunicat apărut pe site-ul Federației Române de Tenis (FRT).

Nu mă simt tocmai bine, respir cu greutate, lucru care mă obosește. De altfel, din acest motiv nu am fost cu băieții să sărbătorim împreună victoria obținută în fața Sloveniei, preferând să stau acasă să mă odihnesc”, a mai adăugat jucătorul român de tenis.

Sala Polivalentă, gazda unui meci de Cupa Davis?

Despre meciul din vară cu Spania, programat să se desfășoare între 15 și 17 iulie 2016, atât Adrian Ungur, cât și Marius Copil, sunt convinși că nu se poate organiza la Arad, o variantă luată în calcul fiind ca acest meci să se desfășoare la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca

Avem nevoie de o sală mare, pentru că cererea de bilete va cu siguranță foarte mare. Iar în această situație, sala de la Cluj ar corespunde, sau poate la București, acest lucru nu îl știu”, a explicat Copil, potrivit FRF.

La rândul său, Adrian Ungur a afirmat că meciurile dintre România și Spania nu se pot juca la Arad și că nu se vor juca pe zgură. Acesta speră că cele două echipe se vor înfrunta în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, unde condițiile sunt mai bune.

Ne-a plăcut foarte mult la Arad, ne-ar plăcea să mai venim să jucăm aici, dar întâlnirea cu Spania nu cred că se va juca aici, din cauza sălii prea mici. Dacă sala din Arad, cu cele 1.400 de locuri, a fost destul de mică pentru meciul cu Slovenia, cererea de bilete foarte mare pentru meciul cu Spania, sigur că nu va putea face față, motiv pentru care, după toate probabilitățile, vom juca la Cluj. În ceea ce privește terenul pe care vom juca, probabil că acesta va fi hard, zgura, care-i place foarte mult lui Nadal, fiind exclusă”, a declarat Adrian Ungur, conform aceleiași surse.

Ideea organizării meciului de tenis dintre România și Spania, din Cupa Davis, la Cluj-Napoca este susținută și de căpitanul nejucător al României, Andrei Pavel.

În momentul în care îţi vine un Nadal, un Ferrer sau chiar un Lopez îţi trebuie o sală mare. Nu numai pentru ei, ci şi pentru jucătorii noștri care au nevoie de susținerea fanilor. La Cluj, echipa feminină a fost încurajată așa cum numai ardelenii știu să o facă. Meciul contra Spaniei va fi un eveniment extraordinar, iar un astfel de spectacol are nevoie de toate ingredientele”, a declarat, la sfârșitul săptămânii trecute, la Arad, Andrei Pavel, după victoria României în fața Sloveniei, conform Transilvania Reporter.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *