logo
Generic filters
Exact matches only

„Noaptea porților deschise” la Teatrul Național Cluj-Napoca

Cea de-a patra ediție a evenimentului anual „Noaptea porților deschise” la Teatrul Național din Cluj-Napoca va avea loc în data de 17 decembrie, între orele 18:00 (p.m.) şi 01:00. (a.m.).

Timp de șapte ore, clujenii pot participa la câteva manifestări cultural – educative precum: ateliere de dans, demonstrații de actorie pentru roluri de mimi și clovni, lansări de albume, proiecții de filme, un târg de Crăciun sau întâlniri cu actorii teatrului român.

Ateliere practice pentru copii și adulți

Primul atelier care va avea loc în cadrul Nopții Porților Deschise este cel de dans. Clujenii care doresc să învețe să danseze vals și swing pot participa la atelierul susținut de Diana Pop, profesor coregraf la Napoca Dance Westies și unul dintre fondatorii Asociației Sportive Napoca.

Un alt atelier interesant este cel de actorie pentru roluri de mimi și clovni, care este susținut de Silvius Iorga şi Tudor Lucanu. Am ales această formulă de mim vs. clovn pentru atelierul nostru fiindcă specia teatrală a mimului şi cea a clovnului sunt foarte apropiate şi asemănătoare din punct de vedere al construcţiei şi pentru că se află în aceeaşi zonă de umor şi de exprimare a acestuia. Participanţii vor putea experimenta, astfel, două modalităţi de expresie, în cadrul atelierului, urmând ca ulterior să prezinte cele mai reuşite momente pe scena mare a teatrului, în faţa spectatorilor”, transmit organizatorii atelierului, care va avea loc între orele 16:00 – 19:00, pe baza înscrierii, în limita a 20 de locuri disponibile.

 „Animart – teatrul obiectelor, teatrul de hârtie” este un alt atelier organizat la Teatrul Național Cluj-Napoca. Acesta este condus de Filip Odangiu și își propune să trezească în participanți curiozitatea și atenția pentru obiectele care-i înconjoară, pentru materiale aparent neînsemnate care au însă un potenţial expresiv nelimitat. „Lucrând concret, vom afla că teatrul obiectelor, al materialelor fizice, servește, de fapt, drept trambulină pentru un teatru mult mai spectaculos, cel din mintea spectatorului. Teatrul obiectelor este, de fapt, teatrul imaginației eliberate”, afirmă Filip Odangiu.

Ultimul atelier din cadrul Nopții Porților Deschise la Teatrul Național Cluj-Napoca este dedicat adolescenților. Este vorba despre atelierul de desen „Constelații de hârtie”, organizat de Paul Mureşan, un tânăr artist premiat pentru filmele sale de animație. Atelierul va consta în predarea și învățarea unor tehnici pentru crearea unor desene pe tema „ceruri înstelate”. Vârsta minimă de participare este de 16 ani.

Participarea la atelierele din cadrul „Nopții Porților Deschise” de la Teatrul Național din Cluj-Napoca se face în limita locurilor disponibile.

Vizitatorii teatrului, protagoniștii unui documentar

Noaptea Porților Deschise continuă cu proiecția filmului „Cabina de film” un proiect personal al teatrului român clujean.

Filmul se bazează pe interviurile care au fost realizate în cadrul evenimentului „Ziua Porților Deschise” de la Teatrul Naţional Cluj-Napoca, la ediţia din 27 martie 2015. Proiecția surprinde interviuri realizate cu vizitatorii teatrului, care au fost invitați să intre în „Cabina de film” şi să răspundă unor întrebări, în fața camerei de filmat. „63 de participanţi au dorit să răspundă întrebărilor noastre. Scopul principal al experimentului nostru a fost de a ne apropia de spectatori, prin invitaţia de a împărtăşi cu noi gândurile, sentimentele şi emoţiile lor, dar şi de a avea o mărturie a acestei întâlniri, pe care acum o împărtăşim cu dumneavoastră”, transmit reprezentanții Teatrului Național Cluj-Napoca.

Tot în seara de 17 decembrie, în intervalul 21:00 și 21:50, clujenii pasionați de teatru își pot întâlni actorii preferați în cadrul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri. Printre actorii prezenți la eveniment se numără: Irina Wintze, Angelica Nicoară, Radu Lărgeanu și Matei Rotaru.

Concerte și stand-up comedy

În cadrul evenimentului organizat de Teatrul Naţional Cluj-Napoca vor avea loc și câteva concerte, dar și un spectacol de stand-up comedy.

Astfel, primul concert al serii va fi susținut de Grupul „IZA” din Maramureș. Acesta va fi urmat de lansarea discului „Cântece de iarnă” și de concertul susținut de Ada Milea, Bobo Burlăcianu, Anca Han și Cristian Rigman. De asemenea, clujenii pasionați de comedie vor avea ocazia să asiste la spectacolul de stand-up comedy „Îți promit că”, susținut de Dragoş Pop.

Alte evenimente care vor avea loc în cadrul „Nopții Porților Deschise” sunt: „Theatre Trivia”, un concurs de teatru pe echipe și sesiuni de caricaturi la cerere realizate de Caricaturi la Cornet.

Târg de Crăciun

De asemenea, pe tot parcursul evenimentului, în foaierul rang II (în zona barului) va fi amenajat un Târg de Crăciun cu obiecte realizate de copii cu dizabilităţi (Asociaţia Derzelas) și cu decoraţiuni de Crăciun și bijuterii hand-made (Oranjerie).

În plus, pasionații de lectură vor găsi, la foaierul de la parter al teatrului, librăria Bookstroy şi Librăria Teatrului Naţional Cluj-Napoca.

Vezi și alte evenimente din această săptămână.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *