Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Peste 220 de clujeni au donat sânge în cadrul campaniei „Donăm împreună, UBB dă startul”

Peste 220 de persoane au donat sânge în cadrul cele de-a doua ediții a campaniei „Donăm împreună, UBB dă startul”, lansată de universitatea clujeană, în parteneriat cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj.

Campania s-a desfăşurat în perioada 17 – 20 noiembrie, la sediul Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Cluj. Timp de patru zile, studenții și clujenii apți din punct de vedere medical au putut dona sânge în cadrul sesiunilor organizate în cadrul campaniei sociale.

Studenții, principalii donatori de sânge

Scopul acțiuni „Donăm împreună, UBB dă startul!” a fost acela de a include, într-un program mai amplu de donare de sânge, un segment important de donatori: studenții Universității Babeș Bolyai şi ai altor universităţi din Cluj-Napoca, dar și restul clujenilor.

Campania «Donăm împreună, UBB dă startul» urmăreşte să devină un program coerent de informare şi educare a studenţilor pe tema donării benevole de sânge. Scopul propus este acela de a da naştere unui comportament în favoarea donării de sânge, drept un act de responsabilitate și un gest de implicare în comunitate”, transmit organizatorii acțiunii sociale.

De asemenea, deși campania de donare de sânge s-a încheiat la sfârșitul săptămânii trecute, datorită interesului crescut al studenților UBB față de această acțiune, ea a fost prelungită și pentru ziua de luni, 23 noiembrie, când un grup de 30 de studenți de la Facultatea de Teologie Ortodoxă, împreună cu decanul acesteia, Pr. Prof. Univ. Dr. Vasile Stanciu, s-au prezentat la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj pentru a dona sânge.

Inițiativa colegilor şi studenților de la UBB este una lăudabilă şi bine venită. Pe parcursul acestei săptămâni vor mai veni încă 20 de studenţi de la Facultatea de Teologie Ortodoxă, pentru a dona sânge. Astfel de campanii sunt un act de responsabilitate socială, iar studenții teologi trebuie să fie sensibili la acest tip de provocări”, a declarat decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă.

229 persoane au donat sânge

În total, 266 de persoane s-au prezentat la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj. Dintre acestea 229 de persoane au reușit să doneze sânge şi 37 de persoane au fost respinse.

Având în vedere că sângele unui donator poate salva 3 vieţi, putem spune că în urma acestei campanii, iniţiate de Universitatea Babeș-Bolyai, 576 de persoane vor putea beneficia de sângele donat de studenţii UBB și ai altor universități din oraș”, transmit reprezentanții UBB Cluj.

Campania îşi propune să continue și pe parcursul anului 2016, tot la Centrul de Transfuzie Sanguină Cluj-Napoca.

Universitatea Babeș-Bolyai își dorește ca această mobilizare să fie susținută în continuare de organizațiile studențești. Acțiunea de donare de sânge nu ar fi fost posibilă fără ajutorul lor, pe parcursul celor 4 zile, participând peste 30 de voluntari pe care ne dorim să-i regăsim printre promotorii acestei campanii pe întreaga durată a anului 2016”, mai transmit inițiatorii acțiuni de donare de sânge.

Campania a fost susținută de organizațiile studențești CSUBB, OSUBB, GUTENBERG și KMDSZ.

Aceasta este cea de-a doua campanie de donarea de sânge organizată de UBB Cluj. Prima ediție a campaniei „Donăm împreună, UBB dă startul” s-a desfășurat în perioada 31 martie – 02 aprilie 2015, iar prin intermediul ei au donat sânge 81 de persoane, în cadrul unităților mobile de donare de sânge amenajate de universitatea clujeană.

Cover -
Cristina

Cristina

Cris este o persoană sociabilă, creativă și curioasă să descopere tot timpul lucruri noi. Uneori auto-didactă, îi plac provocările și nu renunță până nu găsește soluții la situațiile cu care se confruntă. Printre hobby-urile ei se numără cititul, excursiile, plimbatul cu bicicleta, bord game-urile, jocurile pe Playstation și vizionarea serialelor preferate. La facultate Cris a studiat jurnalismul, comunicarea mediatică, dar a urmat și cursuri de pedagogie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *