logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Peste 40 de evenimente inedite îi așteaptă pe clujeni la „Cluj Never Sleeps”

Clujenii vor avea parte de un weekend plin de activități, muzică și petreceri în aer liber în cadrul proiectului „Cluj Never Sleeps”. Evenimentul va începe sâmbătă dimineața, 21 iunie, și se va continua până a doua zi dimineața, 22 iunie. În total, peste 40 de evenimente culturale, concerte, petreceri și diverse activități interactive se vor desfășura, în paralel, în mai multe locații din oraș.

Evenimentul „Cluj Never Sleeps” debutează în această dimineață, de la ora 10, cu o petrecere pe plaja amenajată artificial pe malul Someșului din cartierul Grigorescu de către echipa „Day 15” din cadrul Federației SHARE Cluj-Napoca.

Potrivit organizatorilor, „Day 15 Beach Party” va fi cea mai mare petrecere în aer liber organizată pe plajă în Cluj-Napoca. Pe lângă petrecerile și concertele de muzică jazz, a căror cap de afiș vor fi Ada Milea, Elena Mândru și Iulia Merca, cei care vor spune „prezent” la petrecerea de pe malul Someșului vor avea parte și de proiecții de film, concursuri cu premii, diverse jocuri și activități pentru adulți și copii, dar lista poate continua.

Seara de sâmbătă se va continua cu o premieră pentru Teatrul Național din Cluj-Napoca. Actorii cunoscutei instituții de cultură clujeană vor susține, de la ora 22.00, un spectacolul de teatru în aer liber, în Piața Unirii. Scenariul și regia piesei de teatru „Clovni extratereștri” sunt semnate de Eli Simon, iar personajul principal va fi jucat de cunoscuta interpretă de muzică și teatru Ada Milea.

Tot sâmbătă seara, de la ora 23.00, în curtea Institutului Francez va avea loc un concert de muzică clasică, cu efecte vizuale și electro-acustice speciale. Spectacolul „Roata de foc”, în regia Andreei Iacob, combină într-un mod armonios vocea Iuliei Merca, care va fi acompaniată la pian de Mira Gavriș, cu sunetele care vor fi transformate în efecte electro-acustice de József Iszlai și vor fi transpuse în ilustrații vizuale de Lamaskier.

Seara continuă cu un concert de jazz care va avea loc de la ora 00.00 în curtea Teatrului Maghiar. Spectacolul celor de la Loose Neckties Society, o trupă formată din actori ai Teatrului Maghiar, va cuprinde interpretări ale unor piese cunoscute precum „Crazy” al lui Gnarls Barkley sau „I Follow Rivers” al suedezei Lykke Li, transpuse într-un spectacol scenic și instrumental inedit. Vor cânta Albert András la tobe, Balla Szabolcs la saxofon, voce și bas, Farkas Loránd la voce și bas, Szép András la keyboard și Viola Gábor la chitară.

În afara acestor evenimente principale, pe parcursul a 15 ore neîntrerupte, între 20 și 21 iunie 2015,  în cadrul proiectului „Cluj Never Sleeps”, vor avea loc peste 40 de evenimente culturale, realizate de asociații și instituții de profil.

„Cluj Never Sleeps”, coordonat de Federația SHARE, este unul dintre proiectele principale organizate în cadrul programului „Cluj-Napoca 2015, Capitala Europeană a Tineretului”. Aceste este conceput sub forma unei „nopți albe” și are menirea de a aduce activitățile culturale în centrul atenției publicului larg, prin transpunerea acestora în spații publice mai puțin convenționale

Vezi și alte evenimente din această săptămână.

Foto

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *