Search
Generic filters
Exact matches only

Prețul locuințelor din Cluj-Napoca, în funcție de locație

Când vine vorba despre achiziționarea unei locuințe, locația este de obicei cea mai importantă. Clujenii își doresc locuințe care să fie situate în zone centrale sau cât mai aproape de mijloacele de transport în comun, parcuri și centre comerciale, dar care să nu îi facă să piardă zeci de minute de drum până în locul de muncă.

De asemenea, pe lângă locație, unii cumpărători sunt interesați și de valoarea imobilului peste an. Astfel, există clujeni care preferă blocurile noi, alții care preferă blocurile construite înainte de 1990 , iar alți care optează pentru imobilele vechi, devenite monumente istorice, din centrul istoric al orașului.

Clujul extremelor imobiliare

În funcție de locația aleasă, tipul imobilului și suprafața lui, potrivit unor analize realizate de site-ul Imobiliare.ro, prețurile locuințelor din Cluj-Napoca pot porni de la 25.000 de euro și pot ajunge până la 475.000 de euro.

La limita inferioară de preț se situează, de regulă, locuințe confort doi sau trei în blocuri vechi din cartiere mărginașe, în vreme ce, la polul opus, se găsesc unități locative spațioase, în blocuri noi din zone exclusiviste”, potrivit analizei Imobiliare.ro.

Astfel, un apartament cu două camere de 39 de metri pătrați, într-un bloc vechi, situat în zona Cordoș (lângă parcul Tetarom I, spre Baciu) costă 25.900 de euro.

Proprietarul unui imobil monocameral nou-construit din zona Mărăști solicită 112.000 de euro, pentru o suprafață de 80 de metri pătrați utili. În cartierul Gheorgheni, o locuință tricamerală de 40 de metri pătrați utili, parte dintr-un bloc vechi, are un preț cerut de 43.000 de euro.

În centrul orașului, un apartament de 100 de metri pătrați, amplasat la parterul unei vile interbelice (din anul 1940) are un preț cerut de 185.000 de euro. Tot în zona centrală a Clujului, în apropiere de Hotel Continental, un apartament amplasat într-un imobil istoric (construit în 1930), cu o suprafață de circa 140 de metri pătrați, are un preț cerut de 475.000 de euro.

În schimb, dacă este să ieșim din Cluj-Napoca se modifică și prețul locuințelor. În zona Apahida, o garsonieră de 44 de metri pătrați, situată la parterul unui imobil din 2006, are un preț cerut de 15.000 de euro. De asemenea, în Florești, un apartament cu două camere și o suprafață de 41 de metri pătrați, într-un bloc finalizat în 2015, se vinde la un preț de 21.500 de euro.

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *