studenti
studenti

Prima lună de studenție în Cluj

 

Ne aflăm aproape de jumătatea lunii octombrie. Asta înseamnă că, dacă ești student în anul I la Cluj, începi să te acomodezi cu noua locație, noua rutină și noul statut – cel de student la Cluj. De aici înainte vei avea parte de cele mai interesante și inedite experiențe din viața ta. Descoperă în acest articol câteva dintre activitățile pe care trebuie să le faci în prima lună de studenție în Cluj.

Începe să cunoști orașul

Să știi drumul de la cămin la facultate și înapoi nu e suficient. Clujul e un oraș mare, așa că găsește-ți timp să îl explorezi. Vizitează centrul vechi asemeni unui turist, apoi mai vizitează-l din nou, cu ochi de „clujean”. Cercetează legendele Clujului. Descoperă cele mai rapide rute de unde locuiești (indiferent că stai în cămin sau în chirie) și până în Parcul Central, centrele comerciale, biblioteci sau diverse locuri care te-ar putea interesa. În prima lună (sau chiar primele două) îți recomand să mergi mult pe jos. Ai destul de multe locuri de explorat, așa că fă plimbări multe!

Începe să-ți cunoști colegii

După primele două săptămâni ai început deja să recunoști pe stradă câțiva dintre colegii tăi de an. De aici înainte ai nevoie să formezi legături și prietenii cu aceștia. Alege-i pe aceia care ți se par de încredere, care par a avea aceleași convingeri ca și tine și pe care ai putea să îi ai ca prieteni toată viața. Totuși, e ok și să te înșeli în privința lor (se mai întâmplă) și să vrei să legi alte prietenii.

Ia-ți în serios statutul de student

Viața este insuflată în Cluj în mare parte de studenții care vin aici pentru studiu. Ia în serios acest statut. Odată ce ai început să legi prietenii cu colegii de an, ieșiți la o cafea, ieșiți în club, la cinematografe sau oriunde altundeva. Activitățile făcute de tine sunt cele care fac ca experiența de „student la Cluj” să devină una magică, așa că ocupă-ți timpul cu ceea ce îți place să faci, dar și cu lucruri noi, pe care abia acum le descoperi. Pe lângă asta însă, faptul că ești student la Cluj îți dă oportunitatea să faci voluntariat, să studiezi ce-ți place, să muncești din greu și așa mai departe.

Petrece timp în Hașdeu

Indiferent dacă stai sau nu într-un cămin, experiența autentică de campus universitar e, cu siguranță, cea din Hașdeu – „mini cartierul studențesc”. Chiar dacă nu locuiești în căminele de aici, ai posibilitatea să petreci timp la unul dintre localurile care împânzesc strada de-o parte și de alta. Aici poți lega prietenii frumoase, poți descoperi iubirea, poți avea parte de-o distracție memorabilă și poți să zici că ești student la Cluj.

Tu ce-ai făcut de când ești student la Cluj?

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.