Search
Generic filters
Exact matches only

Primăria Cluj-Napoca acordă burse pentru elevi și în 2016

Primăria Cluj-Napoca a făcut public, la începutul acestei săptămâni, cuantumul burselor pentru anul 2016, pentru elevii care studiază în școlile de pe raza orașului.

Administrația locală sprijină și în anul școlar 2015 – 2016 elevii clujeni, prin acordarea unor burse și prin subvenționarea transportului gratuit la școală.

Patru tipuri de burse

În ședința de Consiliu Local de luni, 11 ianuarie 2016, a fost aprobat cuantumul burselor pentru anul 2016. În total, Primăria Cluj-Napoca va acorda elevilor clujeni patru tipuri de burse: de performanță, de merit, de studiu și o bursă socială.

Comparativ cu anul trecut, anul acesta administrația locală a decis să mărească cuantumul bursei de studiu și a celei sociale. Astfel, în 2016 valoarea unei burse de performanță este de 120 lei, valoarea unei burse de merit este de 90 lei, o bursă de studiu are valoarea de 75 lei (în loc de 70 de lei, cât era în 2015), iar o bursă socială are valoarea de 70 de lei (în loc de 60 de lei, cât era în 2015).

Potrivit Primăriei Cluj-Napoca, bursele se acordă elevilor pe toată perioada cursurilor școlare, inclusiv pe timpul susținerii evaluărilor naţionale, iar bursele de ajutor social se acordă şi în perioada vacanțelor, dacă sunt respectate anumite condiții.

Cine poate beneficia de bursă?

De bursele școlare acordate de Primăria Cluj-Napoca pot beneficia toți elevii care studiază în școlile de pe raza orașului și care au media notelor de peste 8.50, excepție făcând doar elevii care beneficiază de bursa de ajutor social.

Primăria Cluj-Napoca va asigura în 2016 plata burselor pentru toți elevii care vor avea cel puțin media 8,50, prevăzută de lege sau care îndeplinesc condițiile pentru ajutor social. Le transmit elevilor clujeni: spor la învățat! Și nu uitați, sunt primii bani pe care îi puteți câștiga prin munca voastră, trebuie doar să învățați!”, a transmis Emil Boc, primarul orașului Cluj-Napoca, într-o postare publicată pe pagina oficială de Facebook.

Anul trecut, 14.868 de elevi au beneficiat de bursele acordate de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca. În total, administrația locală clujeană a acordat 11.633 burse de merit (în valoare de 90 lei fiecare), 167 de burse de performanță (în valoare de 120 lei fiecare), 835 de burse de studiu (în valoare de 70 de lei fiecare) şi 2.233 burse de ajutor social (în valoare de 60 lei).

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *