Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Radioul public a primit 10 frecvențe noi de difuzare

Societatea Română de Radiodifuziune a primit de la CNA (Consiliul Național al Audiovizualului) 10 frecvențe noi în FM, pentru a-și putea extinde rețeaua. În Cluj-Napoca a fost alocată una din cele 10 frecvențe.

Radioul public din România poate primi licențe de difuzare doar de către CNA, spre deosebire de posturile radio private care își primesc licența de difuzare prin concurs. În ședința din 29 septembrie, membri CNA au hotărât, în mod unanim, alocarea de 10 noi frecvențe în FM, pentru posturile Societății Române de Radiodifuziune (SRR).

Radio Cluj a primit una din cele 10 frecvențe

Radio Cluj, postul regional public de radio, a obținut de la CNA una din cele 10 frecvențe în FM, la Cluj-Napoca. În prezent, Radio Cluj se poate asculta în Cluj-Napoca și împrejurimi pe 95.6 FM, 95.4 în Sibiu, 93.3 FM în Satu Mare și 101.7 FM în Sighet. Totodată, Radio Cluj poate fi ascultat și pe frecvențe de unde medii (AM) pe frecvența 909 kHz în Cluj și împrejurimi, 1593 kHz în Oradea și Sibiu și 1404 kHZ în Sighet.

Cele 10 noi frecvențe

Potrivit Mediafax, noile frecvențe au fost împărțite între studiourile radio ale SRR, Radio România Actualităţi și radiourile regionale, în localități unde nu există deja frecvențe, unde există doar frecvențe pe unde medii (AM) sau unde nu sunt acoperite orașele de frecvența FM deținută. Astfel, Radio România Actualități a primit o frecvență FM la Pitești, Radio Cluj a primit o frecvență FM la Cluj-Napoca, iar Radio Mureș (la Târgu-Mureş), Radio Timișoara (la Petroșani), Radio Iași (la Huși), Radio Constanța (la Tulcea) și Radio Oltenia Craiova (la Râmnicu Vâlcea) au primit și ele câte o frecvență FM. Alte trei frecvențe FM au fost alocate la Comănești, Zalău și Sulina, postului radio Antena Satelor.

Cover -
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *