logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Salina Turda poate fi vizitată virtual

Turiștii care se află la mii de kilometri distanță și vor să viziteze Salina Turda pot face acest lucru de acum înainte prin intermediul programului Google Street View, odată cu lansarea unui tur virtual al salinei.

Anunțul a fost făcut zilele trecute de către Dan Bulucea, Country Manager Google România. „Am lansat pe platforma Google Maps imaginile panoramice Street View din Salina Turda. Este prima intrare în subteran din România pentru Google Street View, acest serviciu fiind util pentru cei care sunt la mii de kilometri distanță şi care pot vizita virtual acest obiectiv turistic. Google Street View este prezent în peste 65 de țări din lume. Anul acesta este unul special pentru noi, deoarece aniversăm cinci ani de Google Maps în România”, a spus Bulucea.

Turiștii din România sau din orice altă parte a lumii se pot „plimba”, prin intermediul Street View, prin toate galeriile, sălile și minele deschise publicului ale Salinei Turda. Pot fi explorate astfel, Galeria Franz Josef, mina Rudolf cu cele 13 etaje ale sale sau lacul din Mina Terezia.

Directorul Salinei, Simona Baciu, a declarat, la rândul său, că propunerea de cartografiere şi organizare a unui tur virtual al Salinei Turda a venit în luna aprilie, iar imaginile HD au fost înregistrate timp de două zile în cursul lunii mai.

Prezența noastră pe platforma Google Street View înseamnă lansarea Salinei în spațiul virtual. Vorbim de o vizibilitate extinsă pe plan mondial şi ne așteptăm la o creștere a numărului de turiști. Sper că ne va ajuta să sărbătorim în anul 2015 turistul cu numărul 500.000, după ce anul trecut am avut 470.000. Suntem onorați de colaborarea cu Google, sperăm să putem colabora la fel de bine şi pe viitor”, a spus Baciu.

Salina Turda se află pe locul 5 în top 10 destinații turistice din România pe Google Maps.

Exploatarea sării la Salina Turda datează din epoca romană. Salina a fost închisă în 1932 şi a fost redeschisă pentru public şi pentru pacienții cu boli respiratorii în 1992. În perioada 2008 – 2010 a fost modernizată în urma unei investiții de aproape șase milioane de euro din fonduri europene şi a fost inaugurată în ianuarie 2010.

De la deschiderea din 1992 până în prezent, Salina Turda a fost vizitată de aproximativ 2,7 milioane de turiști români şi străini.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *